Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe grijpt naast titel wereldzeiler van het jaar

Brouwervrijsselberghe

In Florida zag Dorian dinsdagavond de titel Rolex World Sailor of the Year 2018 aan zijn neus voorbijgaan. De titel was voor de Cyprioot Pavlos Kontides, wereldkampioen in de Laser. Kontides liet naast Van Rijsselberghe onder andere ook Dongfeng-schipper Charles Caudrelier achter zich.

Van Rijsselberghe: "Natuurlijk had ik graag willen winnen. Als ik iets kan winnen wil ik altijd winnen. Maar op zo'n verkiezing heb ik zelf geen invloed en daar doe ik het ook niet voor. Ik doe mijn sport omdat ik ervan hou en het proces naar de sportieve prestatie geweldig vindt."

Dat bij de vrouwen de titel na twintig jaar opnieuw naar de Nederlandse Carolijn Brouwer ging vond de Texelaar niet meer dan terecht. Van Rijsselberghe: "Ik heb de Volvo Ocean Race op de voet gevolgd en was erbij toen Carolijn in Scheveningen als eerste finishte. Dat was magisch. Deze erkenning verdient ze en dan precies twintig jaar nadat ze de titel won voor haar prestaties in het olympisch zeilen. Twintig jaar, ongelofelijk wat dat betreft ben ik pas net begonnen."


Ondanks dat het zeilseizoen erop zit is het programma van de tweevoudig olympisch kampioen alles behalve rustig. Van Rijsselberghe: “We gaan zo eerst natuurlijk even een feestje vieren met Carolijn hier. Dan vlieg ik vannacht nog naar huis, naar Los Angeles, Halloween vieren met de kleine en dan donderdag door naar Nederland. Daar hebben we dit weekend de Indaba met alle TeamNL zeilers, maandag het Nederlandse zeiler van het jaar gala en daarna ga ik nog een paar dagen naar Texel voor een nieuw project waar we mee bezig zijn en natuurlijk om de familie even te zien. Stem op het zeiler van het jaar gala trouwens allemaal op Aaron als coach van het jaar, hij verdient het!”