Lifeofdorian

Nieuws

Jetlag Sailing voor Van Rijsselberghe op dag twee Medemblik Regatta

61004692 3006829849327486 7168655975891599360 n

Op de tweede dag van de Medemblik Regatta zakt windsurfer Dorian van Rijsselberghe in het algemeen klassement naar de vierde plaats. Van Rijsselberghe, dinsdagochtend vanuit Amerika aangekomen in Nederland, stond dinsdag na de eerste dag tweede achter Kiran Badloe. Woensdag zakte van Rijsselberghe twee plekjes naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Toch is er geen reden tot zorgen bij de Texelaar.

Van Rijsselberghe: "Dit is nou jetlag sailing. Ik ben gister aangekomen vanuit Los Angeles, die eerste dag kom je wel door op adrenaline en ervaring. Maar vandaag had ik het gewoon een beetje moeilijk. Zeker als we dan ook eerst nog uitstel hebben omdat er geen wind is en je een beetje blijft rondhangen. Ik weet dat het me drie dagen kost om door die jetlag heen te komen dus morgen gaat het vast weer beter."

Dat zal ook wel moeten, want er staan donderdag maar liefst 6 races gepland voor de windsurfers. S'ochtends staan er 3 races in de olympische RS:X klasse op het programma. S'middags wordt de traditionele windsurfplank door veel windsurfers verruild voor het foil windsurfen en staan er opnieuw 3 wedstrijden gepland.

Klassement en uitslagen RS:X: http://medemblikregatta.org/results-medemblik-regatta-2019/