Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe pakt leiding

4747.650.os2016.ay7q2773

Donderdag 11 augustus 2016, de vierde dag van het Olympisch zeiltoernooi, pakte windsurfer Dorian van Rijsselberge de leiding in het klassement. Door twee van de drie races te winnen passeerde de titelverdediger zijn grote concurrent Nick Dempsey.

Van Rijsselberghe pakt leiding in RS:X klasse
Windsurfer Dorian van Rijsselberghe kwam donderdag driemaal in actie. In race zeven pakte de Texelaar na een moeilijke start alsnog de vierde plaats. Van Rijsselberge hield de schade op koploper Nick Dempsey, die als tweede eindigde, in deze race zo beperkt tot twee punten.

In race acht waren de rollen omgedraaid. Van Rijsselberghe pakte niet alleen de winst, hij nam ook de leiding over in het klassement. Doordat de Brit Dempsey als vijfde eindigde begon Van Rijsselberge met een voorsprong van één punt als klassementsleider aan race negen. In deze negende race surfte de titelverdediger op overtuigende wijze naar de winst en bouwde zijn voorsprong uit doordat Dempsey als achtste finishte.

Van Rijsselberghe begint vrijdag met acht punten voorsprong aan de voorlaatste dag. Waarbij opnieuw drie wedstrijden op het programma staan. Het windsurftoernooi wordt zondag afgesloten met de medalrace.

Van Rijsselberghe: “Een super tricky dagje. Met wind die je echt van links naar rechts om de oren klapte. Maar in de eerste race had ik een goede comeback. In de tweede en derde gewoon lekker ontspannen rond kunnen varen. Dat resulteert in goede resultaten. Dus ik ben blij maar we moeten morgen nog een dag en dan zondag de medalrace en dan zijn we klaar."

RS:X mannen na 9 races
1. Dorian van Rijsselberge, NED, 16 punten
2. Nick Dempsey, GBR, 24 punten
3. Piotr Myszka, POL, 29 punten