Lifeofdorian

Nieuws

Sofia Cup 2015 belangrijk voor nationale selectie Delta Lloyd Kernploegzeilers

2335.dl kernploeg.lilian

De 46ste editie van de Trofeo Sofia Cup op Palma de Mallorca is een belangrijk evenement voor een groot deel van de Delta Lloyd Kernploeg op weg naar succesvolle kwalificatie voor Rio 2016. Nederland wil tijdens Olympische Spelen van Rio meedoen in acht van de tien olympische klassen. In vier van die klassen telt het resultaat van de Sofia Cup mee voor de nationale selectie. Voor alle windsurfers is de nationale selectie al afgerond. 

Sterk bezet toernooi
Hoewel de Sofia Cup vanaf 2013 geen ISAF Wereldbekerwedstrijd meer is, wordt het evenement nog steeds gekenmerkt door een sterk deelnemersveld. Bijna 700 zeilteams uit 59 landen zijn ingeschreven. De beleidsmakers van de Delta Lloyd Kernploeg hebben de Spaanse voorjaarsklassieker in 2013 al aangewezen als meetmoment in de nationale selectie in de Laser, 49erFX, Nacra en 470 vrouwenklasse.

Samenstelling Delta Lloyd Kernploeg per olympische klasse
1. Laser: Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner
2. Laser Radial: Marit Bouwmeester
3. RS:X mannen: Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe
4. RS:X vrouwen: Lilian de Geus
5. 470 vrouwen: Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens & Afrodite Kyranakou /Anneloes van Veen
6. 49er FX: Annemiek Bekkering en Annette Duetz.
(Daarnaast is er één team, bestaande uit Nina Keijzer en Claire Blom, dat buiten de Delta Lloyd Kernploeg opereert met behulp van sponsor Magic Marine.)
7. Nacra17 (gemengd) Mandy Mulder /Coen de Koning & Renée Groeneveld/Steven Krol
8. Finn: Pieter-Jan Postma

Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe - RS:X Mannen
Bij de windsurfers is de nationale selectie al gewonnen door Dorian van Rijsselberge. De Texelaar bleek, gemeten over het Rio Testevent 2014 en het WK 2014, de meerdere van zijn jongere teamgenoot en trainingspartner Kiran Badloe. Van Rijsselberge is er niet bij op Palma.

Van Rijsselberge zal nog een Olympisch kwalificatieresultaat moeten neerzetten tussen nu en Rio 2016. Dat wil zeggen: eenmaal een resultaat bij de top drie landen of tweemaal bij de top acht landen op:

• Testevent Rio 2015
• WK 2015 + 2016
• ISAF Wereldbekerwedstrijd Hyeres 2015 + 2016
• EK 2016

Beide windsurfers worden begeleid door coach Aaron McIntosh (NZL)

Lilian de Geus - RS:X Vrouwen
Lilian de Geus heeft met haar goede resultaat tijdens de Copa Brasil (december 2014) officieel de nationale selectie gewonnen in de Olympische RS:X klasse. De Geus pakte de zilveren medaille tijdens het Rio Testevent 2014 en een tiende plaats tijdens het WK 2014. De Geus zal nog een Olympisch kwalificatieresultaat moeten neerzetten tussen nu en Rio 2016. Dat wil zeggen: eenmaal een resultaat bij de top drie landen of tweemaal bij de top acht landen op:

• Testevent Rio 2015
• WK 2015 + 2016
• ISAF Wereldbekerwedstrijd Hyeres 2015 + 2016
• EK 2016

De Geus wordt op weg naar Rio begeleid door coach Jacco Koops.

Op www.watersporters.nl staat een volledig overzicht van alle zeilers in de Delta Lloyd Kernploeg en vind je meer informatie over de kwalificatiemogelijkheden voor de zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg voor Olympische Spelen in Rio in 2016.