Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe vaart Delta Lloyd Regatta

18623533 1744078772269273 8911587198674596409 o

Voor de 33ste keer vormt het IJsselmeer deze week het decor voor de Delta Lloyd Regatta. Vanaf dinsdag 23 mei gaat de complete Nederlandse zeiltop de strijd aan met de internationale top op het water bij Medemblik.

Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe (RS:X) verschijnt samen met Kiran Badloe (RS:X) namens Team Delta Lloyd aan de start.

De opvallendste wijziging van het format vindt plaats bij de windsurfers. Van dinsdag tot en met vrijdag varen zij twaalf races. De top 12 plaatst zich vervolgens voor de kwartfinale. In de kwartfinale wordt een race gevaren, waarbij iedereen op ‘nul’ begint. De top 6 hiervan gaat vervolgens verder naar de halve finale, de nummers zeven tot en met negen mogen naar de herkansing.

Van de halve finale met zes windsurfers gaat de top 3 direct naar de medalrace. De drie verliezers van de halve finale strijden met de nummer zeven tot en met negen van de kwartfinale om een finaleplaats. In de finale begint iedereen weer op nul. De winnaar van de finale is ook meteen de winnaar van de RS:X-klasse in Medemblik.

Dorian stond twee weken geleden in Marseille tijdens het EK voor het eerst weer op de plank en is duidelijk over zijn doel van dit seizoen: het WK in Tokyo, op het Olympisch water in september. Maar deze week eerst de Delta Lloyd Regatta in eigen land. Iets waar de tweevoudig Olympisch kampioen naar uit kijkt: "Het is mooi dat we zo'n evenement hier in Nederland kunnen hebben."