Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe begint als tweede aan voorlaatste dag Delta Lloyd Regatta

Klaaswiersmakwm15211 (1)

MEDEMBLIK 26 mei - Windsurfer Dorian van Rijsselberghe begint vrijdag als tweede in het klassement aan de voorlaatste dag van de Delta Lloyd Regatta.

De Texelaar deed het donderdag wat rustiger aan en moest de leiding overdragen aan teamgenoot Kiran Badloe. Na drie dagen surfen staat Van Rijsselberghe 20 punten achter Badloe. Badloe won donderdag de achtste en negende wedstrijd en heeft nu zeventien punten. Op plaats drie staat de Brit Samuel Sills met 43 punten.


Het gaat om de top 12
Tijdens de Delta Lloyd Regatta wordt er getest met een nieuw format. In Medemblik plaatst de top 12 zich voor de finale dag, zaterdag. De zaterdag begint met de kwartfinale, waarbij iedereen op ‘nul’ begint. De top 6 hiervan gaat vervolgens verder naar de halve finale, de nummers zeven tot en met negen mogen naar de herkansing.

Van de halve finale met zes windsurfers gaat de top 3 direct naar de medalrace. De drie verliezers van de halve finale strijden met de nummer zeven tot en met negen van de kwartfinale om een finaleplaats. In de finale begint iedereen weer op nul. De winnaar van de finale is ook meteen de winnaar van de RS:X-klasse in Medemblik.

Van Rijsselberghe was donderdag na afloop dan ook helder: ,,Het gaat hier om de zaterdag, als de top 12 uiteindelijk via een afvalsysteem strijdt om de podiumplaatsen. Ik sta er, ondanks de resultaten van vandaag, als nummer twee goed voor. Ik hoef me dus niet druk te maken”.