Lifeofdorian

Nieuws

Zilver voor Van Rijsselberghe, wereldtitel naar Badloe

72289752 10156538566682423 6960209221468028928 o

Windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe pakte net als vorig jaar de twee bovenste tredes van het podium. Maar dit jaar in omgekeerde volgorde. De wereldtitel is nu voor Kiran Badloe, het zilver gaat naar Dorian van Rijsselberghe.

De medal race verliep voor Van Rijsselberghe volgens het boekje. Hij leidde de gehele race en won de race dan ook met overmacht. Badloe finishte de race als vijfde. Genoeg om zich te verzekeren van de wereldtitel: “De spanning is eraf”, vertelt Badloe. “Opgelucht en heel blij! Het was een super spannende medal race met punten die nog allerlei kanten op konden, maar ik heb het hoofd koel gehouden. En weer een 1-2 voor Dor (Dorian van Rijsselberghe, red.) en mij, dus dat is kicken. Supergaaf. Dit is altijd al een droom geweest!”

Van Rijsselberghe komt ook uitgelaten van het water: "Die 1-2, dat is toch prachtig. Ik ben serieus nog nooit zo blij geweest met een tweede plaats. Ik had er voorafgaand aan de race stiekem een hard hoofd in. Het was op het telraam nog wel mogelijk, maar het moest dan wel nog even gebeuren. En het is gewoon gelukt.”

Voor de onderlinge strijd om het Olympisch ticket betekent het dat Badloe en Van Rijsselberghe weer gelijk staan, het staat 22 - 22 in de Nationale selectie: “We staan weer gelijk”, vertelt Badloe. “Dus het laatste WK wordt allesbeslissend. Superspannend!” Van Rijsselberghe voegt daar aan toe: “Prachtig dat het zo dicht op elkaar mag zitten en dat het straks in Nieuw-Zeeland (het WK RS:X, 2020) alles of niets is. Dat is eigenlijk een droomscenario. Je hebt alle twee nog de volle hoop, dus dat is wel iets heel moois.”

Eindstand WK RS:X-men

  1. Kiran Badloe - NED - 34 punten
  2. Dorian van Rijsselberghe - NED - 41 punten
  3. Pierre le Coq - FRA -  45 punten