Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe begint goed aan WK RS:X

Dorian2

Wereldkampioen Dorian van Rijsselberghe is op het Gardameer goed begonnen aan het WK. Na de eerste wedstrijddag staat de Texelaar dertiende overall. De tweevoudig olympisch kampioen kijkt dan ook tevreden vooruit naar de rest van de week.

Van Rijsselberghe die twee keer als derde en eenmaal als 29e finishte kijkt tevreden terug en is vol vertrouwen voor de rest van de week. Van Rijsselberghe: “Ik heb een fijne dag gehad, ook al was het allemaal weer even wennen. Het is een groot evenement met heel veel planken op de startlijn. Zo’n 70 per fleet, dus het is best met twee fleets best druk op het water. Maar het voelt goed. Ik ga hard en we varen elke keer van achter naar voren. Dat is een goed teken. En in het hoofd zit het ook goed, dus we gaan zien wat de week ons brengt. Ik hoop hier in de top 3 te eindigen en het zou mooi zijn als Kiran en ik aan het einde van de week weer met z’n tweeën op dat podium komen.”

Olympisch ticket
Het WK op het Gardameer is het tweede van drie selectie-evenementen in de strijd om het Olympisch ticket tussen Van Rijsselberghe en Kiran Badloe. Badloe begon het WK met een 7e, 1e en 11e plaats maar kreeg voor de 11e plaats, na een aanvaring vroeg in de wedstrijd, een redress (het gemiddelde aantal punten voor de rest van de wedstrijden in de kwalificatie wedstrijden). Badloe staat daardoor voorlopig op de tweede plaats in het algemeen klassement.  

Badloe: “Ik voel me nog vrij relaxed eigenlijk. Ik voelde geen druk. We hebben hier voorafgaand aan het WK lekker kunnen trainen en onze voorbereidingen goed kunnen doen. Ik ben wel in vorm, dus dat is lekker! Vandaag ging goed. Zo’n eerste dag is toch altijd even wennen, maar heb laten zien dat ik snel ben en er goed bij zit. En een wedstrijdje gewonnen op dag 1. Dat is altijd leuk! Op naar meer!”

Klassement na dag 1
1. Pierre Le Coq, FRA, 10. p.
2. Kiran Badloe, NED, 12 p.
3. Tom Squires, GBR, 14 p.
4. Kun Bi, CHN, 15 p.
5. Tom Reuveny, ISR, 17 p.
6. Thomas Goyard, FRA, 18 p.
7. Piotr Myszka, POL, 21 p.
8. Michael Cheng, HKG, 22 p.
9. Byron Kokkalanis, GRE, 26 p.
10. Makoto Tomizawa, JPN, 26 p.
11. Geronimo Nores, USA, 28 p.
12. Shahar Zubari, ISR, 32 p.
13. Dorian van Rijsselberghe, NED, 35 p.

Full results: http://www.rsxclass.org/worlds2019/results/men/