Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe begint olympisch test even sterk

Oceanimages dor testeventrio

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe ging goed van start op de eerste dag van het olympische testevenement in Rio de Janeiro. De Texelaar won de eerste twee races op 3 augustus. In totaal staan er 12 races op de agenda. De afsluitende medalrace, race 13 met slechts de beste tien van het klassement, staat voor de windsurfers voor donderdag 7 op de agenda. Het hele evenement duurt nog tot en met zaterdag 9 augustus.

Reactie Van RIjsselberge: “Niet te vroeg juichen”
Van Rijsselberge reageerde per telefoon en maakte zelf de zin al af. Goed begin…..”is het halve werk. Maar we gaan niet te vroeg juichen. We moeten de hele week nog goed scoren tot en met donderdag. Maar we hebben dit blok goed voorbereid. Het is niet alleen de hoogtestage maar ook de fietstrainingen hebben een goede basis gelegd. En uiteraard de trainingen op het water in Californië.”

Hoe is de concurrentie?
“Het is een soort mini Olympische spelen. De hele top tien van het vorige WK is er. Het is een sterk veld.”

Hoe zijn de omstandigheden?
“Het was vandaag een beetje pielweer. Wel en niet planeren. Ik heb voor beide overwinningen goed moeten pompen.”

Van Rijsselberge zijn Nederlandse trainingspartner Kiran Badloe staat 15de in het klassement.

De Geus ook goed begonnen
Ook windsurfster Lilian de Geus kwam op 3 augustus in actie en zeilde in stijgende lijn. De Geus staat vijfde in het tussenklassement.

Postma te vroeg gestart
Pieter-Jan Postma scoorde een elfde plaats in de eerste race in de Finn klasse. Daarna was Fries ongelukkig met een te vroege start in race twee. Een zogenaamde OCS. Dat resultaat mag Postma schrappen indien er vijf of meer races gezeild worden.

Alle Nederlanders in actie
Op 4 augustus komen alle Delta Lloyd Kernploegleden tegelijkertijd in actie. Er wordt gestart om 1300 uur lokale tijd (tijdverschil – 5 uur).