Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe en Badloe domineren op WK Windsurfen

180810 jr aarhus 132470 0366

Na de voorlaatste dag op het WK windsurfen is één ding zeker het goud gaat mee terug naar Nederland. Zondag in de medalrace valt de beslissing.

Door vrijdag drie keer als zesde te finishen vergrootte Van Rijsselberghe zijn voorsprong in het algemeen klassement van dit wereldkampioenschap. Trainingsmaat Kiran Badloe finishte als negende, vijfde en tweede en staat daarmee tweede op 13,6 punten achterstand op de Texelaar. In de afsluitende medalrace is Van Rijsselberghe al verzekerd van het zilver. Alleen Badloe kan hem nog van het goud afhouden. 

Voor Van Rijsselberghe zelf komt deze dominatie enigszins onverwacht, al was het wel altijd het doel. Van Rijsselberghe: "Nee, dit was voorafgaand niet de verwachting als ik heel eerlijk ben. We zijn alle twee wel supergoed en kunnen netjes varen maar dat het weer zo zou uitpakken.  We hebben in het begin van het jaar altijd gezegd dat we net als op het WK van 2016 met zijn tweeën op het podium wilden staan." Van Rijsselberghe en Badloe eindigde daar respectievelijk als tweede en derde achter de Pool Piotr Myszka. 

"We wilden weer met zijn twee op het podium staan maar we wilden wel stapjes omhoog maken. En ja dat wordt nu realiteit. Dat is gewoon super bijzonder. Wees eerlijk wat is nou mooier om als één en twee die strijdt te mogen voeren, dat is ongekend."

De enige die al zeker is van het goud is coach Aaron McIntosh, die beide mannen onder zijn hoede heeft. Van Rijsselberghe vervolgt: "Met zijn drieën zijn we zo'n hechte groep en hebben we zoveel kwaliteit. Kiran die ongewijs gedreven is mij van de Spelen af wil houden en ik die Kiran er van af wil houden. En Aaron om ons alletwee zo goed te maken dat we die perfectie kunnen nastreven. Die strijdt gaat zondag verder! Maar nu gaan we eerst samen naar de dopingcontrole, vanavond gaan we lekker wat gezelligs doen, wij zijn echt drie handen op één buik!"

1. Van Rijsselberghe - NED - 52 punten
2. Badloe - NED - 65,6 punten
3. Louis Giard - FRA - 80 punten