Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe blijft zesde na dag twee olympisch test event

Img 8336

De RS:X-mannen kwamen zondag op de tweede dag van het Olympisch test event slechts eenmaal in actie. In deze wedstrijd finishte Dorian van Rijsselberghe als 11e, hij behoudt daarmee voorlopig zijn zesde plaats.

Van Rijsselberghe: “Het was lekker warm vandaag, maar we zijn de baan weer rondgekomen. Het ging niet super goed maar we zijn uren aan het maken en daar draait het om, want geen dag is hetzelfde hier. En het is wel goed om te ervaren hoe we het beste met de warmte om kunnen gaan. Als het zo warm is moet alles makkelijk zijn en wil je geen gedoe hebben.

Over de wisselvallige omstandigheden in Enoshima maakt Van Rijsselberghe zich geen zorgen: “Je moet het omarmen en niet als een nadeel zien. Voor de anderen is het misschien wel nog moeilijker. We maken er het beste van en we laten ons niet gek maken.”

Badloe trekt zich terug
Kiran Badloe, die een dag eerder besloot te stoppen met varen na 1 race, komt het Test Event niet meer in actie. Door een irritatie aan zijn rug is racen op dit moment niet handig, in aanloop naar het WK (zijn absolute piekevenement van dit jaar) dat in september in het Italiaanse Torbole gevaren wordt. Met rust en training verwacht Badloe weer beter belastbaar te worden om tijdens het WK weer voluit te kunnen varen.