Lifeofdorian

Nieuws

Windsurfers Van Rijsselberge en Badloe geen podiumplaatsen op WK

Ei2g8937

Voor de windsurfers van de Delta Lloyd Kernploeg Dorian Van Rijsselberge en Kiran Badloe zit het WK erop. Van Rijsselberge noemt zijn optreden teleurstellend. In het eindklassement op het WK in Santander eindgen Van Rijsselberge en Badloe respectievelijk op een zevende en een achtste plaats. Met dat resultaat wint de Texelaar de nationale selectie richting Rio. De Fransman Julien Bontemps won de wereldtitel in de RS:X klasse.

Van Rijsselberge: "Ik wilde eigenlijk de medal race gewoon winnen"
Dorian van Rijsselberge gaat met een duidelijk plan het water op de laatste dag van het WK in Santander. De windsurfer wilde de medalrace winnen. Maar ook in de laatste race kwam het er niet uit: "Ik heb zeker niet geweldig gevaren vandaag. Ik wilde eigenlijk de medal race gewoon winnen. Ik heb de hele week als een zak patat gevaren en zo'n laatste dag wil je toch laten zien dat je hard kan gaan. Maar ook dat is niet gelukt. Typisch voor hoe het de hele week ging.OPeenstappeling van kliene dingen. Niet scherp genoeg."

"Doordat het in Rio zo goed ging is het wel extra teleurstellend. Je weet dat het erin zit en je wilt zo een prestatie herhalen. Maar ik kon geen aanspraak maken op mijn skills set deze week."

Badloe: "Nog een hoop werk aan de winkel"
Kiran Badloe eindigt in de medalrace op het WK in Santander als zesde, één plaats voor van Rijsselberge. Daarmee eindigt de surfer uit Lelystad op een achtste plaats in het eindklassement.

Badloe: "Mijn doel voor dit evenement was om in de medal race te varen en dat is gelukt. Het was een lastige week. Ik heb mijn doelstelling gehaald, maar het racen zelf kan nog veel beter."

"Ik maak nog teveel fouten waardoor ik nog te vaak plekken verlies terwijl ik er goed bij zit. We moeten veel uren op het water moeten maken, situaties herkennen en wat slimmer varen zodat ik een constante serie neer kan zetten en met de top mee kan draaien."

Nationale selectie afgerond

Met de eerste plaats van Van Rijsselberge op het test event in Rio en zijn zevende plaats op het WK in Santander wint hij de nationale selectie van zijn trainingspartner Kiran Badloe. Van Rijsselberghe heeft nog niet voldaan aan de eis van het NOC NSF, daarvoor had de windsurfer een top drie resultaat moeten behalen op dit WK.

Voorlopig hebben de windsurfers van de Delta Lloyd kernploeg vrij en tijd om uit te rusten. In december reizen ze af naar Rio voor het eerstvolgende trainingsevenement, waarop de mannen weer in actie komen op weg naar Rio 2016.