Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe dichterbij Dempsey na Rustdag

Riodempsey

Van Rijsselberghe heeft op de rustdag goede zaken gedaan ten opzichte van de Brit Dempsey in de strijd om de olympische titel. De jury herriep een eerdere beslissing.

Dempsey lag dinsdag in race zes op de achtste plaats toen hij in aanvaring kwam met de Litouwer Juozas Bernotas en van zijn plank viel. De Brit finishte in die race uiteindelijk als 14de en ging naar de jury. Zijn protest had aanvankelijk succes. De jury oordeelde dat hij het gemiddelde van de eerste negen races mocht gebruiken als resultaat voor de zesde race.

Na vijf races lag dat gemiddelde op 1,8, waardoor Dempsey behoorlijk voordeel van die beslissing leek te hebben.

Dat vonden ook veel van zijn concurrenten, die daarom op hun beurt in beroep gingen tegen de beslissing van de jury. Met succes, zo bleek woensdagavond. Dempsey krijgt van de jury nu de achtste plaats in race zes, de positie die hij innam op het moment van de aanvaring. Hierdoor is de achterstand van Van Rijsselberghe op Dempsey nu geslonken van 3,2 naar 1 punt.

1. Nick Demspey, GBR, 9 pnt.
2. Dorian van Rijsselberghe, NED, 10 pnt.
3. Piotr Myszka, POL, 16 punten.

Dempsey komt na het schrappen van zijn slechtste resultaat (de achtste plaats in race zes) op 9 punten na zes van de dertien races. Van Rijsselberghe staat op 10 punten. Zijn slechtste resultaat is de vijfde plaats in de eerste race.