Lifeofdorian

Nieuws

Delta Lloyd Kernploeg op volle sterkte bij de Sailing World Cup in Hyères

Ei2g7751 original

Zaterdag 19 april 2014 - De Delta Lloyd Kernploeg zal in volle sterkte aan de start van de ISAF Wereldbekerwedstrijd in het Zuid-Franse Hyères verschijnen. Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberge komt voor de eerste keer in 2014 in actie tijdens een wereldbekerwedstrijd. Marit Bouwmeester, die recent de Spaanse editie van de ISAF wereldbeker wist te winnen, neemt ook deel en Pieter-Jan Postma ziet kans de Volvo Ocean 65 even in te wisselen voor zijn geliefde Finn-jol.

Zaterdag 19 april 2014 - De Delta Lloyd Kernploeg zal in volle sterkte aan de start van de ISAF Wereldbekerwedstrijd in het Zuid-Franse Hyères verschijnen. Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberge komt voor de eerste keer in 2014 in actie tijdens een wereldbekerwedstrijd. Marit Bouwmeester, die recent de Spaanse editie van de ISAF wereldbeker wist te winnen, neemt ook deel en Pieter-Jan Postma ziet kans de Volvo Ocean 65 even in te wisselen voor zijn geliefde Finn-jol. 


Postma van de partij
Pieter-Jan Postma heeft de ambitie deel te nemen aan de Volvo Ocean Race en de olympische medaille in de Finn te winnen. Postma is bezig met het selectietraject voor bemanning van Team Brunel in de Volvo Ocean Race en heeft tot begin juni de tijd gekregen om het gevoel in de Finn vast te houden.

Postma zei: “Ik zit inderdaad vol in de voorbereiding en selectie voor Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Ik heb de afgelopen weken meegetraind. Het is prachtig, grandioos. Momenteel worden er andere kandidaten getest waardoor ik nu de kans heb om uren in de Finn te maken. Ik heb even niet in deze boot gezeten, dus ik ben heel benieuwd waar ik nu sta internationaal. Ik zie dat er iets van 80 deelnemers zijn. Dus uitdagend genoeg. Spannend.”

Van Rijsselberge weer terug in Europa
Windsurfer Dorian van Rijsselberge is weer terug van een paar maanden Nieuw-Zeeland en Verenigde Staten. De olympisch kampioen trainde daar samen met Kiran Badloe uit de Delta Lloyd Kernploeg en de Nieuw-Zeelander JP Tobin. Dit alles nog steeds onder de bezielende leiding van de Nieuw-Zeelander Aaron McIntosh.

Van Rijsselberge kijkt er naar uit om weer een wedstrijd te varen. “Tuurlijk super spannend, ik heb er veel zin in. Hyères hebben we uitgekozen omdat het een lastigere plek is qua wind. Rio is dat ook dus we varen vaker in ‘lastige plekken’. Kiran is heel gedreven, nieuwsgierig, en past goed in de groep. Met Aaron gaat het heel goed, de klik is er nog steeds. Ik ben heel happy. We doen dingen die we leuk vinden. Dat is plezier hebben.”

Bouwmeester voor derde keer op rij op podium?
Marit Bouwmeester gaat aan haar derde wereldbekerwedstrijd van 2014 beginnen. Eerder won ze de Spaanse editie en werd ze afgelopen januari tweede in Miami. Bouwmeester is in zeer goede vorm en alle ogen zullen in Hyères op de Friese zeilster gericht zijn.

Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner in Laser
Van Schaardenburg verschijnt ook weer aan de start. Zijn trainingsmaatje en collega Delta Lloyd Kernploeg-lid Nicholas Heiner (4e foto van boven) liet al van zich horen tijdens de Sofia Cup in Spanje, waar hij net buiten het podium eindigde. Van Schaardenburg koos voor wat meer rust na de intensieve wintertraining in Nieuw-Zeeland maar sluit nu ook aan. Beide zeilers worden begeleid door Dan Slater (NZL).

Windsurfer Lilian de Geus staat op de kaart
Lilian de Geus (5de van boven) zette een indrukwekkende prestatie neer tijdens de laatste wereldbekerwedstrijden in Palma de Mallorca. Met een tweede plaats gaf de Delta Lloyd Kernploeg-debutante een duidelijk signaal af. De wereldtop zal De Geus nu nog meer in de gaten houden. Lilian wordt weer begeleid door Bruce Kenda, onder supervisie van Jacco Koops.

49er-FX Bekkering met Duetz
In deze nieuwe spectaculaire vrouwenklasse vormt Annemiek Bekkering samen met Annette Duetz nu een vast team. Dit duo stond al bijna op het podium in Spanje. De vraag is nu of het ze dit keer wel gaat lukken om een plaats bij de top drie te realiseren.
De andere twee Kernploegleden, Claire Blom en Nina Keijzer, verschijnen niet aan de start. Door de gewijzigde teamsamenstelling na Palma is het te kort dag om al met een nieuwe combinatie aan de start te verschijnen. Daarbij komt dat Nina Keijzer nog herstellende is van de ziekte van Pfeiffer.

Nacra 17
Beide Nacra-teams uit de Delta Lloyd Kernploeg verschijnen aan de start in het Zuid-Franse Hyères. De Nacra 17-klasse is in de breedte enorm gegroeid het afgelopen jaar. Meer dan 80 boten zijn nu ingeschreven. Renée Groeneveld kwam samen met Steven Krol )onderste foto) al in Spanje in actie, waar ze zich wisten te kwalificeren voor de medalrace. In Frankrijk komt ook Mandy Mulder weer in actie, samen met Coen de Koning. Mulder is op de weg terug van een nekblessure en zal deelname aan de wedstrijden laten afhangen van de weersomstandigheden om het herstel niet in de weg te zitten.

470 dames
De twee 470 damesteams van de Delta Lloyd Kernploeg strijden mee in de top van het internationale 470-veld. Het team van Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens scoorde tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd in het Spaanse Mallorca ondanks wat wisselende uitslagen uiteindelijk een nette negende plaats. Trainingspartners Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen staan te popelen om te laten zien wat ze waard zijn in het Zuid-Franse Hyeres.

Paralympische zeilers ook in de race in Hyères
Ook de paralympische zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn in Hyères. In de 2.4mR klasse komen wereldkampioen Guus Bijlard, alsmede Barend Kol en Rolf Schrama in actie. In de Sonar-klasse, een driemans-kielboot, zeilen Marcel van de Veen, Mischa Rossen en Miranda Wevers. Alle vier teams staan onder begeleiding van paralympische hoofdcoach Ronald van Vianen.

Sonar Udo Hesels stopt
Het Sonar-team kent een nieuwe samenstelling, omdat stuurman Udo Hessels is gestopt met paralympisch topzeilen. Hessels, die samen met Van de Veen en Rossen nog het goud won op de Paralympische Spelen van London 2012, heeft last van blessures en wil weer meer tijd besteden aan zijn werk bij KPMG. Marcel van de Veen neemt de helmstok over van Hessels, Mischa Rossen schuift naar het midden en Miranda Wevers bemant het voordek.

Coach Ronald van Vianen spreekt over 'opnieuw beginnen'. “We beginnen een klein beetje opnieuw in de Sonar. We moeten kijken waar we staan. We hebben in ieder geval een goede trainingssessie er op zitten in Valencia.”