Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe kent sterke start op WK 2018

180805 jr lv wcs aahrus 00855 2870

Texelaar Dorian van Rijsselberghe heeft zich op de eerste dag van het WK windsurfen in de RS:X-klasse direct van voren laten zien.

Texelaar Dorian van Rijsselberghe heeft zich op de eerste dag van het WK windsurfen in de RS:X-klasse direct van voren laten zien. De tweevoudig Olympisch kampioen won een race en eindigden een keer als tweede. Van Rijsselberghe zette met een 14e plek ook een minder resultaat neer. Maar aan het eind van alle races mag het slechtste resultaat worden geschrapt. De Fransman Louis Giard gaat na drie races aan kop met twee punten. Van Rijsselberghe staat net als zijn trainingspartner Badloe op drie punten, voorlopig goed voor een derde plek in het overall klassement.

Van Rijsselberghe: “Het ging lekker. Ik ben eigenlijk wel blij! De laatste race ging wat minder, maar over het algemeen heb ik wel een lekker dagje gevaren. Ik voel me goed, we hadden een lekker windje, dus we mogen niet klagen.” 

Van Rijsselberghe en Badloe mochten van het Watersportverbond hun eigen selectieprocedure opstellen voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. De trainingspartners hebben afgesproken dat degene die op de drie WK's tot aan de Spelen het beste presteert naar Tokio gaat.