Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe stijgt naar vierde plek

Rsx wc16 1746

Op de voorlaatste dag van het WK RS:X in Eilat maakt Kiran Badloe de sprong naar het podium. Badloe wint de eerste race van de dag en staat nu derde in het klassement. Van Rijsselberge stijgt naar de vierde plek in het klassement. De Pool Pjotr Myszka is al zeker van de wereldtitel met de medalrace, tussen de beste tien om dubbele punten, nog te gaan. Lilian de Geus blijft overall op de tweede plaats staan. Zaterdag 27 februari wordt het WK afgesloten met de medalrace.

Badloe wint eerste race van de dag
Kiran Badloe: “Best een prima dagje. Aflandige wind, lekker vlagerig. De eerste race was lekker. Daarna vaar ik iets minder. Maar ik vaar vandaag geen hoge nummers, dat is belangrijk. Het hele veld vaart wisselvallig en Pjotr vaart de hele week al het meest constant. Mijn doel voor de medalrace morgen is duidelijk, ik wil die race winnen.”

Dorian van Rijsselberge
Dorian van Rijsselberge: “Het is een interessante week met zijn momenten. Momenten waarop niet alles loopt zoals ik het wil. Je kan niet altijd alles onder controle hebben. Dat ik dan zonder eentjes te varen toch nog zo mee doe dat is alleen maar mooi.”

Dorian trok zich na de finish van de laatste race terug vanwege een situatie achterin het veld bij de benedenboei met Nick Dempsey. Van Rijsselberge: "Dempsey valt door zijn eigen onkunde. In zijn val raakt hij mij. Ik kan er helemaal niks aan doen maar ben strikt volgens de regels wel verkeerd. Ik moet hem wel ontwijken maar dat kon niet. Het protest had ik verloren dus ik heb me teruggetrokken.”

Engelsman Dempsey verzoekt de jury ter compensatie het gemiddelde resultaat uit zijn serie (11,8 punten) in plaats van de 24e positie te noteren. Hierdoor gaat Dempsey in het klassement over de Pool Tarnowski en Van Rijsselberge en Badloe heen.

Lilian de Geus
Lilian de Geus finishte vandaag als achtste, elfde en vijftiende. Coach Jacco Koops: "Lastig dagje vandaag. De uitvoering van het plan had niet de nauwkeurigheid van de afgelopen dagen. Soms te gretig, soms net te afwachtend, het zijn nuances. Net niet spot on en dan kost het punten."

De Geus staat, met alleen de medalrace op zaterdag nog op het programma, tweede in het klassement. De plannen voor de medalrace zijn duidelijk. Koops: "Morgen alle trossen los: goud, zilver en brons zit er nog in. Nu moet je vechten voor alle medailles. We hadden het liever anders gezien uiteraard. Maar er gebeuren hier gekke dingen dus het kan allemaal. Het zou heel knap zijn om op twee WK's achter elkaar medailles te winnen. De beste windsurfers van de wereld zijn hier. De meiden doen ook allemaal mee in Rio straks."

Zaterdag 27 februari medalrace
Vrouwen - 12.00 uur (nederlandse tijd)
Mannen - 12.45 uur (nederlandse tijd)