Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe voor het eerst dit seizoen in actie tijdens EK

5663bda6 7bbf 4fbc 839c 7c95566280fe

Van 9 t/m 13 april staat het in Palma de Mallorca het EK RS:X windsurfen op het programma. Voor wereldkampioen Dorian van Rijsselberghe zijn eerste wedstrijd na een lange winter. Een winter waarin de tweevoudig Olympisch Kampioen voor de tweede keer vader werd en hij meer thuis was dan op de plank stond. 

Van Rijsselberghe: “Palma wordt mijn eerste echte wedstrijd van het jaar. Ik kijk er naar uit en voel me hier goed. Ik zie het EK echt als een stap in de opbouw van mijn seizoen. We willen gewoon weer lekker wedstrijdjes varen, goede starts, goede up-winds en plaatsen pakken. Hier wil ik een lekker gevoel krijgen, dat is belangrijk zo aan het begin van het jaar. Het WK in september, dat is waar het uiteindelijk allemaal omdraait dit seizoen, daar moet ik presteren.”
 

Trainingspartner Badloe kijkt naar het podium
In tegenstelling tot Van Rijsselberghe kijkt zijn trainingspartner Kiran Badloe wel nadrukkelijk naar het podium. Badloe: "Ik heb een drukke, maar goede winter gehad. We hebben ons perfect voor kunnen bereiden op dit EK. Dit is het eerste event dat we dit jaar weer gaan doen en we hebben genoeg uren gemaakt om hier goed voor de dag te kunnen komen. Het is geen piek-event voor ons, we noemen het een mini-piek. Onze piek ligt dit jaar bij het WK, maar we willen hier wel gewoon laten zien wat we kunnen. Deze week is iedereen er weer. We weten niet goed waar onze concurrentie staat, maar we zijn zeker in vorm en zullen niet voor de rest onder doen. Dus het zou best wel eens spannend kunnen worden. Ik wil het liefst gewoon op het podium staan, op het hoogste plekje en we gaan er alles aan doen om dat te realiseren.”