Lifeofdorian

Nieuws

Vijf medaillekansen voor Delta Lloyd Kernploeg in Palma

2407.sofia cup 2015.liliandegeus3

Op de laatste dag van de Trofeo Princesa Sofia Cup in Palma zeilen de Nederlandse zeilers mee in de medal races van zeven olympische klassen. Vijf van de teams maken nog kans op een medaille. 

Bekkering en Duetz kunnen niet alleen de nationale selectie winnend afsluiten maar ook op het podium eindigen tijdens de Princesa Sofia Cup 2015. Dat geldt ook voor windsurfers Kiran Badloe en Lilian de Geus die beide tweede staan in de ranglijst. Ook Nacra17 zeilers Renee Groeneveld en Steven Krol maken kan op een podiumpositie ze staan nu op een derde plaats met nog slechts de medalrace te gaan. En uiteraard maakt Nicholas Heiner ook nog kans op een medaille in de laserklasse. Heiner staat tweede in het klassement.

Zie voor alle uitslagen hier: http://www.trofeoprincesasofia.org/

Lilian de Geus heel tevreden
Lilian de Geus staat tweede in de ranglijst op maar vijf punten verwijderd van de vrouw in vorm, de Franse Charline Picon. De Geus geeft een korte toelichting: “Het gaat heel goed. Ik ben heel blij met mijn progressie van afgelopen winter. Voor het eerst hebben we aansluiting bij de Franse Wereldkampioen (Picon). We komen dichterbij. Ik kan morgen nog goud winnen. We hebben vooral voortgang geboekt op drie verschillende niveaus. Sneller varen, slimmer varen en rustiger blijven. Daar was de focus op afgelopen winter onder leiding van mijn coach Jacco Koops in samenwerking met een aantal ervaren RS:X specialisten. Ik merk dat het nu werkt.”