Lifeofdorian

Nieuws

Nederlandse windsurfers in buurt van podium op WK Oman

905576 1218660411483888 5588864883937444049 o

Dorian van Rijsselberge won op 22 oktober twee van de drie races op het wereldkampioenschap in de olympische windsurfklasse. De olympisch kampioen klimt daarmee naar een vijfde plaats in het klassement. In de derde race van de dag scoorde de Texelaar een veertiende plaats. Morgen staan nog drie ‘goldfleet’ races op de agenda. Zaterdag volgt de afsluitende medalrace met de beste tien van het klassement. Kiran Badloe stijgt ook in het klassement naar een negende plaats.

De wind stond soms aan, soms uit
De wind stond heel even aan op de Golf van Oman. Met dertien knopen (windkracht 3 tot 4 beaufort) konden de mannen in race twee planeren. Tijdens de derde race liet de wind weer compleet verstek gaan. Ook goed te zien aan de verrassende uitslagen in die race bij de mannen. Aan het einde van de dag wees de thermometer 32 graden aan en stond er 3,9 knopen wind.

Dorian van Rijsselberge reageerde als volgt:
“Een dag met verschillende condities. Eerste race niet zoveel wind. Gewonnen. De tweede race goede wind. Ik kon eindelijk planeren. Ook gewonnen. Derde race was weinig wind, grote wolk kwam binnenzetten. Grote winddraaiing, ik zat aan de verkeerde en was een beetje moe van die eerste twee races. Ik ben happy met de stijgende lijn. Die gaan we proberen vast te houden en door te zetten. Het is nog niet voorbij, morgen weer drie races.”

Credit Jesus Renedo/Oman Sail