Lifeofdorian

Nieuws

Videoland volgt Dorian en Kiran in docuserie 'Helden van de Spelen'

Dorian kiran

Vrijdag 24 juli zou de openingsceremonie plaatsvinden van de 32e editie van de Olympische Spelen in Tokio. In aanloop naar dit sportieve hoogtepunt heeft Videoland bijna driekwart jaar zes sporters gevolgd in hun eigen road to Tokyo. Deze vierdelige docuserie, ‘Helden van de Spelen’ is vanaf 24 juli te zien bij Videoland. In vier unieke documentaires geven Dorian van Rijsselberghe & Kiran Badloe, Epke Zonderland, Shanice van de Sanden en Sanne & Lieke Wevers een bijzondere kijk in hun sportieve en privé leven

Op 24 maart 2020 werd duidelijk dat de Olympische Spelen in Tokio niet doorgaan dit jaar. In de documentaires wordt ook duidelijk wat het effect van deze beslissing is op de sporters zelf en hun carrière.

Windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe worden gevolgd in hun kwalificatie voor Tokio. Een ultieme broederstrijd tussen een tweevoudig Olympisch Kampioen (2012 en 2016) en het jonge talent wat nog het begin van zijn carrière staat. Meester en leerling, maar bovenal twee sportieve vrienden. De beste over drie WK-races kwalificeert zich voor Tokio. Met goud voor Dorian in 2018 en goud voor Kiran in 2019, komt alles aan op de laatste kwalificatieronde: het WK 2020 in Sorrento, Nieuw Zeeland. In de documentaire is te zien hoe de mannen hier naartoe leven en hoe de een omgaat met winst en de ander met verlies. 

'Helden van de Spelen’ wordt geproduceerd door Concept Street en Helden Media en is vanaf 24 juli exclusief te zien bij Videoland.