Lifeofdorian

Dorian's Blog

(Bijna) alles komt weer bij elkaar op Paaltje 17

Dorian verhuizen

Deze week komt alles weer bij elkaar op Paaltje 17. De eerste catamarans zijn bij de TESO al gespot door mijn neef. Adriaan heeft zijn nieuwe zeil binnen en de eerste foto’s en filmpjes van de iconische blauwe containers op ons strand komen binnen in de app. Die ene zaterdag in juni komt razendsnel dichterbij.

“Sinds ik mij kan herinneren speelt die ene zaterdag in juni een belangrijke rol in mijn leven. Waar ik de afgelopen jaren ook was om te windsurfen, altijd zorgde ik ervoor dat ik op tijd thuis was voor het Rondje.” Mijn woorden afgelopen maart bij de aankondiging dat ik in het bestuur van de Ronde plaats zou nemen. Maar op tijd thuis zijn, thuis op Texel dat gaat me dit jaar niet lukken. En daar baal ik van, want wat had ik graag op Texel willen zijn voor het Rondje deze week.

In plaats van mijn tas voor Texel in te pakken, sta ik nu hier thuis dozen in te pakken. We (Sasha, de kids en ik) zijn hier in Canada aan het verhuizen. Van de bergen en de sneeuw naar beneden, naar de stad en belangrijker het water. Maar zoals dat gaat met verhuizingen loopt de planning anders dan verwacht.

En natuurlijk heb ik gekeken of ik er hier niet op de een of andere manier, al is het maar voor twee/drie dagen, tussenuit kon sneaken. Maar tegelijkertijd besefte ik dat, dat deze keer geen optie was. Ik moet mijn verantwoordelijkheden hier nemen en zorgen dat we de boel hier op orde hebben. Ik moet realistisch zijn, hier thuis kan ik het verschil maken, op Texel niet. Daar zijn ze voor een mooi Rondje niet afhankelijk van mij.

De afgelopen maanden heeft een kleine ploeg mensen hard gewerkt om voor de deelnemers, vrijwilligers en fans een prachtig Rondje neer te zetten en ook het music & more programma van WAVES Festival ziet er weer puik uit. Natuurlijk had ik daar ook graag van willen genieten. Man wat was ik er graag bij geweest.

Wat had ik graag de kitefoilers op vrijdag voor 17 willen zien racen om de Kitefoil Cup Holland. Hoe mooi zou het geweest zijn om weer tegen Kiran te varen? Wat had ik het een eer gevonden om de prijzen aan de catamaran zeilers uit te reiken op zaterdagavond. Ik keek er echt naar uit om met mijn vrienden van het eiland een drankje te doen in de festivaltent. Of misschien wel lekker buiten in de zon. Want wat lijken de weergoden ons gunstig gezind. Maar goed, wat in het vat zit verzuurt niet, zullen we maar zeggen.

Jan, Emmeke, Niel, Tom, Roel, Richard, Roel, Mark, Mark, Laura, Lara en alle anderen heel veel succes en plezier!

Dorian

Archief