Lifeofdorian

Dorian's Blog

'Day after WAVES: blij, schor en nog opgewonden'

64666954 2265215726893934 6258191345148493824 n

Vier dagen lang een supersfeer, de tent vol tijdens de optredens, overdag een hartstikke mooi toernooi met vliegende surfboards. Alleen maar fun! Iedereen begrijpt dat ik heel erg van WAVES heb genoten. Als directeur, maar vooral als mijzelf, als Texelaar!

Gisteravond ook. Met Nielson als afsluiter. De tent vol en alleen maar vrolijke mensen. Dan hebben we toch iets goed gedaan? En dat we als festival ook nog eens 6500 euro gaan overmaken naar het Wereld Natuur Fonds, het WNF, is helemaal top!

We hadden een actie met de hardcups die mensen konden kopen, waardoor we hoopten dat er geen plastic op het strand – of in ieder geval heel weinig – bleef liggen. Zo zorgen we ook nog een klein beetje voor schonere wereldzeeën, wat toch vooral de reden is dat ik ambassadeur ben van het WNF.

We zeiden een paar jaar geleden met wat mensen dat we een festival gingen neerzetten, als dat dan lukt, geeft het een geweldige kick. We zullen evalueren, een volgende keer dingen anders doen natuurlijk. Zoals hardcups met WAVES-logo bedrukken, waardoor mensen het leuk vinden ze mee te nemen als aandenken en er niet één meer achterblijft in het zand.

Een festival moet groeien. Ik denk dat ik nóg meer betrokken kan raken. Maar voor nu heerst bij mij grote blijdschap. Ik word gelukkig van goedgemutste mensen die het naar hun zin hebben. Het was ook net alsof ze me dat allemaal wilden vertellen, ik ben schor van alle gesprekjes.

Ik zeilde de foil-race met het WNF groot op mijn zeil, Brunotti én natuurlijk Paal 17. Marks bedrijf steunt me al zolang ik surf, vanaf de eerste dag. En hij deed nu ook weer mee tijdens het festival. Als ik hem dan ontspannen zie rondlopen, vind ik dat mooi.

Dussss, ik ben voor heel even een heel erg blije eikel. Nog een paar dagen genieten op míjn Texel met de familie, en dan gaan we weer verder met de sport. Want mijn makker Kiran, met wie ik de olympische nominatie moet uitvechten, was er ook bij al deze dagen. Top! Maar die lange heeft momenteel meer snelheid dan ik op beide planken, dus moet ik wel weer een beentje bijtrekken.

Kir steunde me (jammer dat-ie tijdens het Rondje materiaalpech had na een bodemkus) en ook de Franse surfbroers Goyard die het super vonden om op Texel te zijn, maakten reclame voor de foil. Zelfs mijn coach Aaron, die bij de Ronde gelukkig héél ver achter me eindigde... als je dat allemaal optelt ben je toch een gezegende toernooidirecteur?

Zó.

Binnenkort weer een trainingskamp in Japan op de RS:X, back to normal. Toernooidirecteur zijn vind ik superleuk, ik mag dat ook doen voor het jeugd-WK zeilen in 2021 en het WK zeilen van 2022 in Den Haag, maar het komend jaar richt ik me vol op de Spelen van 2020 in Tokyo.

Sacha, Lisa en kleine Rhea genoten ook op het eiland met mijn vader en beide oma's in de buurt. Ik denk alleen wel dat het moeilijk wordt Lise uit te leggen dat het niet altijd feest is op het strand van Texel. Hoewel, waarom zou ik? Natuurlijk is het daar altijd feest.

Archief