Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Dat Medal Plaza-gebeuren, daar voel ik me ongemakkelijk bij

Dorian en richie

Twintig medailles! Ireen met haar vierde goud op vier verschillende Spelen, het vedergewichtje Esmee Visser die in haar dunne beentjes meer power had dan alle anderen. Het shorttrack-goud van juffrouw Schulting. Sven die zich na de 'Tien' als een grote kerel gedraagt... ik vond het mooie Spelen.

En natuurlijk Dude Nuis, Dutch King of the Games. Die had zo'n grote gunfactor dat mannen zelfs niet naar Kjelds vrouw durfden te kijken. Het waren prachtige Spelen, ik had ook een beetje TeamNL-gevoel omdat ik weet wat dat is, en vierde stiekem een beetje mee.

Alleen dat juichen...

Ik had het in Rio ook en nu voor de tv weer. Het Medal Plaza-gebeuren, daar voel ik me ongemakkelijk bij. Ik ben niet zo van dat medaillejuichen. Op zo'n podium springen en dan schreeuwen, ik zou dat allemaal niet zo snel doen. Ik snap dat het leuk is om naar te kijken, maar ja. Ik beoefen dan ook geen tv-sport, misschien is het daarom dat ik ook niet zo'n tv-juicher ben.

Maar wat maakt het uit, dat heb ik van mijn vader. Die doet ook altijd heel koeltjes, alsof hij het allemaal al van tevoren wist. Ondertussen gloeit de emotie bij hem van binnen. Dus het is er wel, maar ergens anders.

Ik keek de Spelen de laatste week (ben even terug uit Nieuw-Zeeland) op een Amerikaanse zender en op het IOC-kanaal, dus ik zag van de Nederlanders alleen maar de medailles. Het schaatsen is een beetje het zwemmen van de Winterspelen, bedacht ik me; als je er goed in bent kan je aan meerdere afstanden meedoen, meerdere medailles halen. Terwijl ik me een hele week op een plank moet uitsloven voor één medaille.

Over windsurfen gesproken, ik ga zo fietsen met Richie Schley, professioneel mountainbiker. Hij is 48 jaar maar dat zou je niet zeggen, hij fietst me er nog vaak genoeg af. Zondag ga ik terug naar Nieuw-Zeeland en pak de training met die lange en Aaron weer op.

Dat is Dorian 'nieuwe stijl': meer en vaker thuis dan de vorige olympische campagnes, maar nog steeds met hetzelfde doel... Medal Plaza! Tóch!

Dorian

Archief