Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Mooie weken, ik voel me een rijk man

Doriantexel

De Ronde van Texel is geweest. Ik werd tweede van de windsurfers, vlak voor mijn broer Adriaan, Casper Bouwman was de snelste. Dus daar stonden we, drie grote makkers op het het podium. We hebben 's avonds heerlijk gefeest in de tent bij Paal 17. Aad en ik hadden graag gewonnen, maar we gunnen het Casper, wereldgozer!

Het was genieten, het eiland heeft altijd een fantastische sfeer op dit soort dagen. Iedereen draagt zijn steentje bij, maakt er voor de gasten het beste van. Ooit steek ik zelf nog wel eens de handjes uit de mouwen op het eiland. Ik heb een grote snufferd, dan moet ik daar ook wat mee doen, nietwaar? Nu nog niet, ooit. Ze vragen me ook wel of ik na de RS:X ook naar de Slalom en de Formula wil, waar Casper nu meedoet, maar ook dat weet ik niet... het is allemaal ooit.

En Medemblik? Schnee von gestern. Ik werd gediskwalificeerd, dan is je toernooi over, ben je toch vijf procent minder scherp. Die lompe Fransman Rozier kwam bij mij van achteren naar binnen varen, zó duidelijk, maar hij protesteert en krijgt gelijk. Nou ja, klaar toch? Laat-ie zijn vaarbewijs voor de grote vaart maar gaan halen, krijgt-ie een tanker.

Waar het om gaat, is dat ik lekker heb gevaren, races heb gewonnen, goed heb getraind. Kiran won bijna in Medemblik, dát was pas echt leuk geweest. Nu werd die lange tweede achter een Pool. En mijn pols hield zich goed, in Medemblik én rond Texel. Dat geeft ook vertrouwen.

Het zijn al met al lekkere weekjes voor me. Thuis slapen bij vaders en moeders. Sas doet de zaken in de VS, Lise slaapt daar de hele dag, net zo lekker als ik hier 's nachts lig te pitten in de heerlijke Texelse lucht. Dusssss... ik voel me een rijk man.

Volgend jaar kom ik graag terug, maar dan zit ik in een heel andere fase, richting de Spelen. Hopelijk past het in mijn schema's, want dit is zó veel lol, ik denk dat alle windsurfers zullen beamen dat de Ronde hun leukste evenement van het jaar is.

Logisch... Texel!

Dorian

Archief