Lifeofdorian

Nieuws

De Geus en Van Rijsselberge kans op Podium

3543.dl kernploeg.151020 rsxworlds oman jr 23374 2

Lilian de Geus bezet na de voorlaatste dag van het wereldkampioenschap windsurfen in de olympische RS:X klasse een vierde plaats in klassement. De surfster uit Almere zeilde vandaag weer constant voorin en plaatst zich daarmee voor de afsluitende medalrace op 24 oktober, met de beste tien van het klassement. De Geus heeft een reële kans op een zilveren medaille. De Chinese Peina Chen is met nog één dag, te gaan al gekroond tot wereldkampioen. Dorian van Rijsselberge zakt op de voorlaatste dag naar een zevende plaats. Van Rijsselberge maakt theoretisch nog kans op een gouden medaille in de medalrace, maar dan moet de Franse klassementsleider Le Cocq steken laten vallen. Kiran Badloe sluit het WK af op een twaalfde plaats. 

Van Rijsselberge reageerde als volgt:"Het was een lastige dag vandaag. In de eerste race had ik een goede start maar de tweede race was drama. Vastzitten bij de boot, niet van de startlijn af komen, slechter kon het niet. De laatste race heb ik er nog een negende plek uit weten te persen. Maar opnieuw weinig wind, echt lastige omstandigheden. Het is jammer dat we niet dat laatste stapje naar boven konden maken vandaag. Maar morgen natuurlijk nog gewoon de medalrace."

De Geus tevreden met score tot zover
Lilian de Geus is heel tevreden met haar score tot zover. De surfster uit Almere gaf de volgende toelichting: “Het was weer een zware dag. We hebben met de vrouwen nog geen enkele race gehad boven de 8 knopen. Alleen maar de hele dag pompen. Maar ik ben heel tevreden en blij dat ik mee kan in de strijd om de medailles met dit lichte weer. En je moet het zo zien die nummers één en twee zijn echt lichtweer-specialisten. Één dagje planeren en ze waren weg geweest uit het klassement.”

“Ik heb deze week geprobeerd uit de problemen te blijven en een constante serie te varen. Gisteren had ik een diskwalificatie als gevolg van een aanvaring. Ik had het recht van de weg. Maar we verloren het protest. We hadden het echt goed voorbereid, heel frustrerend. Die frustratie heb ik vandaag omgezet in positieve energie en ik heb het maximale gegeven.”

Zaterdag 24 oktober medalraceDe Geus: “Morgen de medalrace. Op de vierde plaats liggen is ideaal. Het is voor mij alles of niets. Ik kan niets verliezen. Ik moet gewoon die medalrace winnen."

De Geus haar coach, Jacco Koops, is een tevreden mens: “We hebben heel hard gewerkt om beter en sneller te worden met dit lichte weer. Dat lukt heel goed. Vandaag weer hele stabiele resultaten. Alles komt bij elkaar met het oog op Rio 2016.”

Nederlandse aanvangstijden medalrace:
11.30 uur vrouwen
12.00 uur mannen

Foto Jesus Renedo/ Oamn Sail