Lifeofdorian

Nieuws

DELTA LLOYD KERNPLOEG START IN COPA BRASIL 16-20 DECEMBER

Copadelrio

16 december 2014 – Een groot deel van de zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg start vandaag in de Copa Brasil van 16 tot en met 20 december. Dit is een lokale zeilwedstrijd op het Olympische wedstrijdwater in Rio de Janeiro. De zeilers trainen verschillende aspecten. Nadruk ligt op verdere analyse van het specifieke wedstrijdwater en met name de lokale wind en stroming. Maar er wordt ook gekeken naar voedsel, gezondheid en hygiëne.

Superbactierie
De technische staf en zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn op de hoogte van de laatste nieuwsberichten over de kwaliteit van het wedstrijdwater bij Rio de Janeiro. Er is overleg geweest met de medische staf en NOC*NSF over deelname aan de Copa Brasil die op 16 december van start gaat om 13.00 uur lokale tijd (16.00 uur Nederlandse tijd).

Hoofdcoach van de Delta Lloyd Kernploeg Ian Ainslie gaf vanmorgen uit Rio de volgende verklaring: “Wij proberen te achterhalen wat er exact aan de hand is naar aanleiding van het laatste nieuws. Er is overleg geweest met onze eigen medische staf en de staf van NOC*NSF. De gezondheid van onze sporters is het allerbelangrijkste. We nemen ons protocol met betrekking tot infecties en het voorkomen ervan uiterst serieus als onderdeel van een optimale voorbereiding op Rio 2016. We zijn hier weer sinds begin december in goede gezondheid aan het trainen. Dus we hebben besloten deel te nemen aan de Copa Brasil.”

WIE AANWEZIG

RS:X mannen
Dorian van Rijsselberge
Kiran Badloe
(coach Aaron McIntosh)

RS:X vrouwen
Lilian de Geus
(coach Jacco Koops)

Laser radial
Marit Bouwmeester
(coach Jaap Zielhuis)

Laser
Rutger van Schaardenburg
(interim coach Ian Ainslie)

49-er FX
Annemiek Bekkering en Annette Duetz
(Coach Rick Peacock)

Nacra 17
Mandy Mulder en Coen de Koning
Renee Groeneveld en Steven Krol
(interim coach en technisch trainer van Lilian de Geus: Bruce Kendall)

Finn
Pieter-Jan Postma
(interim coach Ian Ainslie)

Van de 17 zeilers in de Delta Lloyd kernploeg zijn missen vijf. Te weten de vier 470 dames en Nicholas Heiner. Heiner legt de focus op techniektrainingen met een specialist in Australië. De 470 dames trainen niet in Rio vanwege het nog ontbreken van 470 boten in Rio. Zie http://kernploeg.watersporters.nl/ voor een volledig overzicht van alle zeilers in de Delta Lloyd Kernploeg en hun biografieën. Meer informatie over de Copa de Brasil is te vinden op de website http://www.cbvela.org.br.