Lifeofdorian

Nieuws

Voorbeschouwing WK RS:X Eilat, Israël 22 - 27 februari

3946.650.surfs together

Maandag 22 februari aanstaande begint het wereldkampioenschap RS:X windsurfen. Team Delta Lloyd surfers: Lilian de Geus, Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe verschijnen namens Nederland aan de start in het Israëlische Eilat. Het WK is het laatste grote testmoment voor de Olympische Spelen. De doelstelling van De Geus en Van Rijsselberge is duidelijk: top drie. Badloe wil laten zien bij de wereldtop te horen.

Lilian de Geus "Ik wil proberen de top drie te halen"
De Almeerse Lilian de Geus kende een andere aanloop dan naar het WK afgelopen oktober waar de windsurfster het brons veroverde. De Geus: "Bij het WK in Oman was ik derde. Naar dat WK toe hebben we een hele lange voorbereiding gehad. We zijn van tevoren daar geweest om te trainen en de omstandigheden te leren kennen. Hier bij het WK in Israel ben ik pas afgelopen week ingevlogen."

Over de aanwezige concurrenten en verwachtingen is De Geus duidelijk: "Alle concurrenten zijn aanwezig, alleen de Chineese Chen Peina is er niet. Ik denk dat het een spannend WK gaat worden ook omdat het hele lastige condities zijn hier. De wind is bijna altijd aflandig en daardoor heel vlagerig en shifty."

Deze andere voorbereiding en lastige omstandigheden zijn niet van invloed op de doelstelling van de 22-jarige De Geus: "Maar toch hebben we een hoge doelstelling: ik wil proberen de top drie te halen."

Dorian van Rijsselberge "We zijn goed op weg"
Voor Van Rijsselberge ligt de focus dit jaar volledig op de Spelen in augustus waar hij hoopt zijn tweede goude medaille op rij te winnen. In de aanloop daar naartoe is dit wereldkampioenschap belangrijk. Van Rijsselberge: "Ik wil een constante week afleveren. Meedoen in de voorhoede en het liefst vooraan eindigen."

De regerend olympisch kampioen kwam begin deze week vanuit Miami, waar hij eind januari de World Cup won en vervolgens een trainingsblok had, naar Eilat. Van Rijsselberge: "We zijn goed op weg, zeker met het oog op de Spelen. Na de World Cup en het trainingsblok met Kiran mijn trainingsmaatje in Team Delta Lloyd en Aaron McIntosh onze coach heb ik in Miami nog even een paar dagen rust gehad. Komende week mogen we ons weer meten met de andere jongens."

Kiran Badloe "Wil laten zien dat ik bij de wereldtop hoor"
Voor Badloe die in Miami vijfde werd bij de World Cup is het doel komende week duidelijk: "Ik moet goed varen en wil laten zien dat ik bij de wereldtop hoor."

Meer informatie op de event website: http://www.rsxclass.com/worlds2016

Foto: Richard Langdon/Ocean Images verplicht