Lifeofdorian

Nieuws

Dorian Foundation lanceert crowdfundingplatform

3104.650.dorian foundation.img 7275

De Dorian Foundation heeft vandaag een crowdfundingplatform gelanceerd. Dit platform biedt de aangesloten talenten van de Foundation een kant en klare online oplossing om geld in te zamelen met behulp van crowdfunding. Deze oplossing wordt aangeboden door '1850 community funding' en ingevuld door de Dorian Foundation.

Voor en door Texelaars
De Dorian Foundation, van olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, steunt talentvolle Texelse sporters met kennis, begeleiding en geld. De stichting was ooit een kado van de gemeente Texel aan Van Rijsselberghe voor het behalen van zijn olympische gouden medaille in 2012. De gemeente heeft in 2012 een eenmalige financiële bijdrage gedaan. Ondertussen wordt de foundation onder andere gefinancierd door de partners van Dorian van Rijsselberghe, zoals Delta Lloyd.

Talent, potentie en motivatieDe stichting is er voor en door Texelaars. Iedere Texelse sporter kan zich aanmelden bij de Foundation. Bij toekenning van de ondersteuning wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende sportdisciplines, maar wordt gekeken naar de belangrijkste graadmeters: talent, potentie en motivatie.

Een elftal Texelaars
Momenteel ondersteunt de Foundation 11 talentvolle Texelse sporters. Het crowdfundingplatform is in het leven geroepen zodat iedereen op een eenvoudige en duidelijke manier kan bijdragen aan de individuele doelstellingen van deze sporters.

Naast dit financiële steuntje in de rug ondersteunt de Foundation de talenten eveneens in het leggen van contacten met trainers, coaches, bestuursleden en sportbonden en helpt met het zoeken van sponsoren en benaderen van leveranciers.

Extra zetje in de rug
Dorian: “Om op topniveau te kunnen sporten en presteren heb je veel steun nodig. Uiteraard van je familie, vrienden en coach, maar ook financiële ondersteuning van partners, groot en klein. En tijd om websites te bouwen heb je vaak niet, laat staan dit soort complexe zaken met geld. Met dit platform wil de Foundation de sporters een extra tool geven om deze financiering rond te krijgen."

In ruil voor de steun doen de individuele sporters uiteraard wat terug voor hun donateurs, degenen die hen immers een stapje verder helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld clinics, kun je mee in een golf pro-am, staat je logo prominent in beeld of krijg je een lezing.

Op dit moment ondersteunt de Dorian Foundation een elftal sporters:

Eva van der Linde - amazone
Hugo Groothuis - golfer
Jaas Roeper - golfsurfer
Senne Roeper - golfsurfer
Jasmijn van der Burg - thriatleet
Karlijn van der Burg - thriatleet
Kim Witte-Kooger - mensport
Waddenteam (Jakob Kooij, Lars van Straten, Bas en Peter Mulder) – windsurfers

Je kunt deze sporters helpen door een donatie te doen via het crowdfundingplatform