Lifeofdorian

Nieuws

Dorian Foundation opent aanmeldingen voor 2022

News medium

Een nieuw jaar staat voor nieuwe kansen. Kansen die de Dorian Foundation al tien jaar ook biedt aan Texelse sporttalenten. Zo komen talenten binnen de Dorian Foundation niet alleen in aanmerking voor een financiële ondersteuning maar kunnen ze ook gebruik maken van de beschikbare kennis en contacten op andere terreinen zoals bijvoorbeeld mentale coaching, sponsorwerving en media. Naamgever Dorian van Rijsselberghe roept talentvolle en ambitieuze Texelse sporttalenten die ondersteuning van de Dorian Foundation kunnen gebruiken op om zich online aan te melden voor dinsdag 18 januari aanstaande.

VOORWAARDE EN AANMELDEN

Texelse sporters kunnen zich online aanmelden door het inschrijfformulier te downloaden, in te vullen en terug te sturen voor dinsdag 18 januari.
“Het liefst willen we met de Foundation iedereen helpen, maar helaas is dat niet mogelijk. Daarom hebben we een selectiebeleid vastgesteld. Waarin we zeggen: met de Foundation willen we alle op Texel woonachtige talentvolle sporters die al deelnemen aan of op weg zijn naar deelname aan een Nederlands Kampioenschap ondersteunen. Daarnaast moeten ze de drive, ambitie en capaciteit hebben om zich ook internationaal te gaan meten in de komende jaren.” aldus Dorian van Rijsselberghe in een toelichting. “Nadat we je aanmeldformulier ontvangen hebben beoordeelt het bestuur in een bestuursvergadering of er inderdaad voldoende potentie is om tot ondersteuning over te gaan en hoe deze ondersteuning eruit ziet.”

DORIAN FOUNDATION
De Dorian Foundation, van tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, steunt talentvolle Texelse sporters met kennis, begeleiding en financiële ondersteuning. De stichting was ooit een cadeau van de gemeente Texel aan Van Rijsselberghe voor het behalen van zijn olympische gouden medaille in 2012. De gemeente heeft in 2012 een eenmalige financiële bijdrage gedaan. Sindsdien wordt de Foundation financieel ondersteund eerst door de partners van Dorian en tegenwoordig door een sterke pool van voornamelijk het Texels bedrijfsleven die inzien hoe belangrijk dergelijke steun voor de Texelse sporters is.

SPORTERS VAN DE DORIAN FOUNDATION
Deze sporters ontvingen de afgelopen jaren onder andere steun van de Dorian Foundation: Britte Stuut (Speelster Nederland op het WK Volleybal onder 20); Britt Kikkert (Nederlands Kampioen in L1 Cat. C) en Jakob Kooij (8ste EK Windsurfen);