Lifeofdorian

Nieuws

EK WINDSURFEN EERSTE TRAINING VOOR DORIAN VAN RIJSSELBERGHE

Dorian v rijsselberghe dag 4

6 mei 2017 - Van 8 tot en met 13 mei staat in het Franse Marseille het Europees Kampioenschap RS:X windsurfen op het programma. Tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe gebruikt dit EK om na acht maanden het windsurfen weer op te pakken. Van Rijsselberghe en zijn coach Aaron McIntosh hebben geen enkele verwachtingen over de uitkomst op dit EK. Ultieme doel is het WK dat in september van dit jaar gevaren wordt op het Olympisch water van Tokyo.

Coach McIntosh nul verwachtingen 
Coach Aaron McIntosh over Van Rijsselberghe: “We hebben nul verwachtingen op dit EK. Het is acht maanden na de Olympische Spelen. Dorian heeft woensdag voor het eerst weer op zijn surfplank gestaan. Hij is ongetraind. We hadden deze week in de planning staan om te trainen. Tegelijkertijd is dit evenement de ideale gelegenheid om de hele internationale surfscene weer te zien en te ontmoeten. Wedstrijdjes varen blijft natuurlijk de leukste manier van trainen.” 


Na de Spelen tijd voor familie
Na de unieke prolongatie van zijn gouden medaille op de Spelen heeft de 28-jarige Texelaar vooral veel tijd doorgebracht met vrouw en kind in het Amerikaanse Laguna Beach. Van Rijsselberghe: “Na de Spelen was er tijd voor de familie. In de laatste twee jaar voor de Spelen ben ik nauwelijks thuis geweest, die tijd moest worden ingehaald. Tegelijkertijd was het een mooie manier om even afstand te nemen van de sport. Dat had ik na de Spelen ook echt even nodig. “

De groep is weer bij elkaar
Inmiddels is de batterij weer opgeladen en staat de windsurfer van Team Delta Lloyd aan de vooravond van een post-Olympisch seizoen waarin de gouden samenwerking met coach McIntosh en trainingsmaat Kiran Badloe wordt voortgezet. McIntosh: “We hebben de groep weer bij elkaar. Dat is mooi. We zijn hier met Dorian nadrukkelijk niet voor de wedstrijd maar voor het evenement. Kiran is alweer in training sinds oktober en op niveau. Met Dorian ligt dat echt anders het duurt zeker 4 tot 5 maanden voordat die weer wedstrijdfit is en we iets van hem mogen verwachten. Ik ga er ook niet vanuit dat Dorian hier alle wedstrijden aan de start zal verschijnen. Ons doel dit jaar is optimaal presteren op het WK in september.”

Sporten, voluit gaan, geen half werk. Daar heb ik zin in.
De Olympisch kampioen is op dit moment blij weer op de plank te staan en neemt niet eerder dan aan het eind van het seizoen een beslissing over zijn sportieve toekomst. Van Rijsselberghe: “Het is leuk weer bij elkaar te zijn. Woensdag stond ik voor het eerst weer op de plank en vrijdag voor het eerst weer samen met Kiran, dat gevoel is magisch! Zeker in de wetenschap dat er zoveel mensen zijn die me dit gunnen en die dit voor mij mogelijk maken zodat thuis ook alles door loopt. Ik kijk uit naar de komende maanden. Sporten, voluit gaan, geen half werk. Daar heb ik zin in. Na het WK in Tokio zie ik wel weer verder.”

AGENDA
• Delta Lloyd Regatta 23 t/m 27 mei
• World Cup Santander 4 t/m 10 juni
• WK Slalom Texel 12 t/m 17 juni
• Test Event Denemarken 7 t/m 12 augustus
• WK RS:X Tokio 18 t/m 23 september