Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe tweede, Badloe derde in enige race van de dag

70893413 10156215026472397 7134985317781602304 o

Met alleen de medal race zaterdag nog te gaan staan Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe voorlopig op de eerste en derde plek in het algemeen klassement. Vrijdag werkte de windsurfers slechts één wedstrijd af voordat de wind weg viel. Van Rijsselberghe finishte deze wedstrijd als tweede en Badloe als derde. Doordat de Fransman Pierre Le Coq als zesde eindigde verkleinde Van Rijsselberghe het gat naar de nummer twee in het algemeen klassement.

Van Rijsselberghe: “We gingen weer lekker vanmorgen, zaten er vanaf de start allebei goed bij en moesten uiteindelijk alleen in de Pool Piotr Myszka onze meerdere erkennen. Daarna viel de wind al snel weg. Het comité probeerde nog wel om er nog een wedstrijd uit te persen maar na drie afgebroken starts zijn we terug gekeerd naar de kant. Na een lange middag wachten op de middagwind bleek die uit te blijven waardoor we het hiermee moeten doen voor de medal race van morgen.”

Klassement voorafgaand aan de medal race
1. Kiran Badloe – NED – 24 p.
2. Pierre Le Coq – FRA – 29 p.
3. Dorian van Rijsselberghe – NED – 39 p.
4. Byron Kokkalanis – GRE – 51 p.
5. Piotr Myszka – POL – 62 p.

Duidelijke opdracht
Met alleen de medal race tussen de beste tien van het veld om dubbele punten nog te gaan is Van Rijsselberghe dan ook realistisch over zijn kansen om nog te stijgen in het algemeen klassement. Van Rijsselberghe: “Voor mij is het duidelijk dat Kiran normaal gesproken morgen die titel gaat binnenhalen. En dat heeft die ook verdiend. Ik heb maar één opdracht: zelf zo goed mogelijk varen en dan hopen dat er meer dan vijf plaatsen tussen Pierre (Le Coq red.) en mij zitten." 

De afsluitende medal race staat zaterdag om 10.20 uur gepland op het Italiaanse Gardameer.

Full results: http://www.rsxclass.org/worlds2019/results/men/