Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe klaar voor WK RS:X op Gardameer

5663bda6 7bbf 4fbc 839c 7c95566280fe

Dorian van Rijsselberghe begint dinsdag 24 september aan het WK op het Italiaanse Gardameer. Voor de regerend Wereld en Olympisch kampioen vormt het WK het tweede van in totaal drie selectiemomenten in de strijdt om een startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokyo met zijn trainingsmaatje Kiran Badloe.

Rijsselberghe en Badloe hopen op gedeeld podium
Ondanks de strijd in de Nationale selecties tussen Van Rijsselberghe en Badloe, hopen de mannen, net als een jaar eerder bij het WK in Aarhus, op een gedeeld podium.
Van Rijsselberghe: “Dat zou maar weer bewijzen dat we samen oppermachtig zijn en het zou een mooie stempel zijn voor wat we samen met onze coach Aaron aan het doen zijn. Maar tuurlijk, dit is weer het volgende moment in de selectie en ik moet zorgen dat ik voor “die lange” (Badloe, red.) blijf, maar daar probeer ik niet op te focussen. We proberen hier gewoon allebei een topresultaat neer te zetten.”

Door in 2018 het goud te pakken, heeft Van Rijsselberghe een kleine voorsprong genomen in de Nationale selectie op Badloe, die bij datzelfde WK het zilver won. Met momenteel 12 selectiepunten voor Van Rijsselberghe en 10 voor Badloe, zullen de mannen hun battle in Torbole vervolgen.

Van Rijsselberghe maakte nuttige kwaliteitsuren
Regerend Wereld- en Olympisch kampioen Van Rijsselberghe heeft sinds het Olympisch Test Event in Japan (half augustus) weer flink wat uren op het water kunnen maken: “We hebben de afgelopen maand hier in Torbole gezeten en mooie uren op het water kunnen draaien. Dat was heel erg nuttig en ook nodig, na mijn elleboogblessure eerder dit jaar. We hebben een super goede trainingsgroep met o.a. Kir (Kiran Badloe, red.) en Sil (Hoekstra, red.), dus met zo’n groep maak je veel kwaliteitsuren en daar draait het om.

Badloe heeft vertrouwen in goed resultaat
Ook Badloe verschijnt goed voorbereid en fit aan de start: “We hebben de voorbereiding in Japan en hier op het Gardameer gedaan. Iedereen is super fit en goed bezig! Ik heb vooral weer zin om te racen nadat we het test event hebben laten gaan, door een irritatie aan mijn rug. Die is nu weer onder controle gelukkig. Als ik doe wat ik moet doen en geen foutjes maak gedurende de week, moet er een mooi resultaat uit kunnen komen.”
Ook betreffende de Nationale selectie ziet Badloe het belang helder: “Het is de 2e wedstrijd en een super belangrijke naar de 3e en laatste kwalificatie toe. Er kan een gat komen of het kan super close blijven, dus het wordt zeker een interessante wedstrijd!”

WK RS:X Torbole
De wedstrijden worden gevaren van 24 t/m 28 september, met op 28 september de medalrace. Bij de RS:X-mannen doen naast Van Rijsselberghe en Badloe ook Sil Hoekstra, Luc Schmitz, Joost Vink en Floris Franken mee. Bij de RS:X-dames komen de Nederlandse Lilian de Geus en Sara Wennekes in actie.
 
Meer info en resultaten, vind je op: http://www.rsxclass.org/worlds2019/