Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberge wint goud wereldbeker zeilen Miami 2015

Dag2dor

Windsurfer Dorian van Rijsselberge wint de gouden medaille op de ISAF Wereldbeker wedstrijden in Miami. De Olympisch Kampioen windsurfen eindigde in de medalrace op een zesde plaats. Daarmee hield hij in het eindklassement twee punten voorsprong op de Fransman Goyard en vier punten op de Griek Byron Kokkolanis.

Van Rijsselberge kwam naar Miami om lekker een rondje te surfen. Hij gaf vooraf aan dat hij afgelopen maanden na het WK 2014 gebruikt heeft om zijn hoofd leeg te maken. Dat WK verliep geheel niet naar wens van Van Rijsselberge, hij werd zevende. In Miami stelt de Texelaar, die in Los Angeles woont, orde op zaken. Maar het was nipt.

Van Rijsselberge zei direct na de medalrace: “Met de hakken over de sloot. De eerste wedstrijd van het jaar. Iedereen wil zien waar de concurrentie staat. Dus ik ben blij met het eindresultaat, maar nog niet met de manier waarop. Dit jaar is de focus op het WK en het Olympische test-evenement in Rio in augustus. Daarnaast is het is zaak om te voldoen aan de eis van NOC*NSF voor deelname in Rio de Janeiro.”

Photo credits Ocean Images