Lifeofdorian

Nieuws

WK's Zeilen niet mogelijk zonder verenigingen

Zeilervhjaar2019 %c2%a9laurensmorel lmb2814 p

Tijdens het Zeiler van het Jaar Gala op 5 november praatte Dorian als WK-toernooidirecteur samen met Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond, de aanwezige bij over het Jeugd WK Zeilen in 2021 en het WK Zeilen in 2022.

Bij beide toernooien die in Den Haag plaatsvinden zal het NTC in Scheveningen dienen als uitvalsbasis. Een cruciale rol is er weggelegd voor de watersportverenigingen. Zonder ondersteuning vanuit deze verenigingen kan de organisatie (WatersportverbondWorld SailingTIG Sports en Gemeente Den Haag) niet een dergelijk evenement op niveau neerzetten. De eerste zeven aangesloten verenigingen kregen op het podium uit handen van Dorian dan ook een plaquette uitgereikte met de veelzeggende tekst: 'proud part of the organisation of the Youth Sailing World Championships 2021 and Sailing World Championships 2022'

Toernooidirecteur Dorian van Rijsselberghe: "Het is fantastisch dat we in Nederland twee van zulke top-evenementen gaan krijgen. Nog nooit zijn deze twee evenementen achtereenvolgend in één en hetzelfde land georganiseerd. Als organisatie hebben we grootte ambities. We willen het beste Jeugd WK en het beste WK ooit neerzetten. Daarnaast willen we Den Haag, Nederland en de wereld verrassen met onze prachtige sport. We zitten nu nog ruim anderhalf jaar voor het eerste van de twee WK's maar hebben geen tijd te verliezen. Daarom is het mooi dat we vandaag hier in Den Haag de eerste zeven verenigingen alvast bij elkaar hadden. Dit zijn de voorlopers, onze WK ambassadeurs. Om onze dank zichtbaar te maken en de WK's ook binnen de verenigingen alvast zichtbaar te maken hebben we vanavond deze zeven verenigingen een plaquette meegegeven. Als organisatie hopen we dat er de komende tijd meer verenigingen zullen volgen. Wij kennen echt een goed verenigingssysteem in Nederland, daar zit veel kennis, kunde en enthousiasme. Dat willen we graag inzetten en hebben we ook nodig om onze ambities waar te kunnen maken. Samen kunnen we Nederland als zeilnatie verder op de kaart zetten."


De zeven verenigingen die zich al aangesloten hebben bij de organisatie van beide WK's: 

  • Jachtclub Scheveningen
  • KZ&RV Hollandia
  • KNZ&RV, Muiden
  • KZ&RV De Maas
  • Royal Yacht Club Belgium
  • KWV De Kaag
  • KWVL, Loosdrecht

Foto: Laurens Morel