Lifeofdorian

Nieuws

Sterke start Nederlandse zeilers bij wereldbeker Miami

Miami kiranbadloe

Op maandag 25 januari kenden de zeilers van Team Delta Lloyd een zeer goede start van de wereldbekerwedstrijden in Miami. De wereldbeker is voor de olympische zeilers de eerste grote krachtmeting van 2016. De eerste dag werd gekenmerkt door veel wachten, weinig wind en laat finishen.

Uiteindelijk kwamen alle tien olympische klassen minimaal één keer in actie. Opvallend: Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg wint beide wedstrijden. Windsurfster Lilian de Geus won de eerste race. Dat deden Mandy Mulder en Coen de Koning ook. Dorian van Rijsselberge pakte een derde plaats en Marit Bouwmeester een zesde. Medalraces op 30 januari. Van Schaardenburg wint race 1 en 2Laser zeiler Rutger van Schaardenburg won beide races. Met name in de eerste race overtuigde Van Schaardenburg met een voorsprong van bijna twee minuten op de nummer twee. Van Schaardenburg: "Het is absoluut een ideale start. Het waren lastige condities vandaag. Weinig wind die van alle kant kwam. Ik wilde niet beginnen met een slecht resultaat en dat is gelukt".

Ook Nicholas Heiner kende een sterke start. Heiner staat met een score van vier en vijf op een derde plaats in het sterk bezette laserklassement. Bij de vrouwen in de Laser Radial klasse finishte Marit Bouwmeester, in de enige race van de dag, als zesde.

Winst voor Lilian de Geus
Bij de vrouwen in de RS:X klasse pakte windsurfster Lilian de Geus ook direct de winst. Bij de mannen finishte olympisch kampioen Dorian van Rijsselberge als derde, Kiran Badloe kwam als zevende over de meet in de enige race van de dag.

Mulder & De Koning sterke comaback
Nacra17 duo Mandy Mulder & Coen de Koning openden ook met een overwinning. Samen met de zevende plaats in race twee is dat goed voor een koppositie in het klassement. Het Argentijnse duo Santiago Lange & Cecilia Carranza Saroli, de winnaars van de tweede race, staan op de tweede plaats.

49erFX klasse
In de eerste race wisten zowel Nina Keijzer & Claire Blom, uitkomend voor Team Magic Marine, als Annemiek Bekkering & Annette Duetz, uitkomend voor de Delta Lloyd Talentploeg, geen rol van betekenis te spelen. Keijzer & Blom finishte als 19e en Bekkering & Duetz als 22e. In de tweede race van de dag boekten beide teams progressie. Keijzer & Blom finishten als derde en Bekkering & Duetz als 14e. In het klassement staan Keijzer & Blom na dag 1 op de achtste plaats. Bekkering & Duetz vinden we terug op de 18e plaats.