Lifeofdorian

Nieuws

Surfclub Texel start na brand crowdfunding met hulp Dorian Foundation

Header crowdfunding

In de nacht van 23 op 24 oktober jongstleden is het spiksplinternieuwe clubhuis van de Surfclub Texel getroffen door brand. Bij de brand is in totaal voor ruim een ton aan schade ontstaan. Zo kan van het clubgebouw de nieuwe kantine en twee kleinere opslag containers als verloren worden beschouwd. Daarnaast is er veel surf, sup en kite materiaal verloren gegaan alsmede een rubberboot. Met behulp van de Dorian Foundation is de Surfclub Texel een crowdfundingsactie gestart.

Brand drama voor club
“De brand is een financieel drama voor de club. We hebben met heel veel moeite en na lang wachten afgelopen maanden het nieuwe clubhuis weten te realiseren. We zijn een kleine vereniging en waren niet verzekerd. Financieel is de brand echt een drama voor de club.” Aldus secretaris Jakob Kooij die zijn verhaal vervolgt. “We zijn een hechte vereniging en waren er trots op dat we dit nieuwe clubhuis hadden gerealiseerd. Op deze manier zouden we meer kunnen betekenen voor de windsurfers en kitesurfers. We hadden echt ingezet op dit nieuwe clubhuis om vandaar uit weer te groeien met leden van het eiland maar ook van de overkant. Mensen die hier op Texel bij de club hun spullen konden laten liggen waardoor het beoefenen van de sport makkelijker wordt.”


Surfclub kijkt vooruit
Voorzitter Adriaan van Rijsselberghe vult Kooij aan: “We moeten nu weer opnieuw beginnen. Dat is lastig en kost energie. Tegelijkertijd voelen we ons gesteund door alle positieve reacties van de afgelopen anderhalve week. We hebben zoveel berichten gekregen van leden en niet-leden die iets wilden doen of bijdragen. We kijken weer vooruit en hopen dat deze crowdfunding het eenvoudiger maakt om alles te stroomlijnen.”

Olympische droom Dorian begon op Dijkmanshuizen
Het meest bekende lid van de Surfclub Texel is tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Dijkmanshuizen is waar mijn Olympische droom begon. Daar bij de Surfclub leerde ik surfen. Toen ik zes was schoof papa daar een surfplank onder mijn voeten en moest ik het maar afkijken van Adriaan. De surfclub was in de zomer echt een tweede huis.

Dorian was vorige week in Los Angeles bij zijn vrouw en twee dochters toen die het nieuws vernam. Dorian: “Ik werd wakker en mijn whatsapp was ontploft. We hebben zo’n groepje met de surfjongens van het eiland die stond vol met foto’s en filmpjes van de brand. Het is zo frustrerend vooral dat de brand waarschijnlijk is aangestoken. Ik kan er niet bij.”

Dorian Foundation stelt crowdfundingplatform beschikbaar
Dorian van Rijsselberghe vervolgt: “Voor mij stond het vast dat we wat moesten doen. Vanuit mijn Dorian Foundation stellen we natuurlijk het crowdfundingplatform beschikbaar: http://lifeofdorian.com/dorian-foundation/surfclub-texel
Daarnaast zijn we aan het kijken wat we verder kunnen realiseren met de steun van mijn leveranciers en sponsors, dan moet je vooral aan surfmateriaal en zo denken.”

“Tegelijkertijd hoop ik dat we op Texel of daarbuiten een aantal partijen kunnen vinden die de Surfclub Texel met materiaal willen helpen. Dat wil ik echt benadrukken we hebben net zo lief materiaal als geld. Het gaat erom dat er volgend seizoen weer een clubhuis staat op Dijkmanshuizen. Een uitvalsbasis van waaruit gesurfd, gekite en gesupt kan worden.”

Kom zelf in actie en support de Surfclub Texel.
Surf naar http://lifeofdorian.com/dorian-foundation/surfclub-texel en doneer. Ook met (bouw)materialen of spullen is de Surfclub Texel heel erg geholpen. Heb je nog vragen, wil je in spullen de Surfclub ondersteunen of heb je een ander idee? Stuur een mailtje naar info@lifeofdorian.com