Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe alleen aan de leiding Rio Test Event

T31a7088

De Nederlandse zeilers en surfers van de Delta Lloyd Kernploeg in de RS:X klasse klimmen vandaag in het klassement. Windsurfer Van Rijsselberge gaat weer alleen aan de leiding met een zeer kleine marge. De Texelaar kan de klus op donderdag 7 augustus afmaken in de afsluitende medalrace met de beste tien van het klassement. Windsurfster Lilian de Geus staat vijfde, slechts drie punten van het podium verwijderd en maakt ook kans op een medaille op het olympische wedstrijdwater. 

Drie Nederlandse windsurfers in de medal races
De windsurfers sluiten het evenement als eerste af. Alle drie de surfers uit de Delta Lloyd Kernploeg plaatsten zich voor de medalraces. Kiran Badloe gaat de finale in op een achtste positie. Lilian de Geus is op drie punten verwijderd van het brons. Dorian van Rijsselberge heeft een kleine marge van drie punten op de Griek Byron Kokkalanis.

Van Rijsselberghe: "Het is nog niet gedaan"

Van Rijsselberge reageerde ontspannen. “Het was weer geen makkelijke dag. De bovenboei lag twintig meter van de kant. De baan was wat eenzijdig, maar aangezien er zoveel windraaiingen en drukverschillen waren, wel genoeg kansen om in te halen en om plekken te verliezen. Het lag heel dicht bij elkaar. De buffer van drie punten is niet veel. Dus morgen de medalrace wordt heel spannend.” Ik ben blij dat we, twee jaar na London, op een heel andere locatie, er weer goed bij zitten. Zoals eerder gezegd, goed voorbereid, goede snelheid. Maar het is nog niet gedaan!”

De wedstrijden in Rio beginnen om 13:00 uur locala tijd, 18:00 uur Nederlandse tijd.

Volg het event vandaag via de website van het test event in Rio of @Topzeilen op Twitter