Lifeofdorian

Nieuws

Wereldtitel voor Van Rijsselberghe

180810 jr aarhus 132458 0354

Tweevoudig olympisch kampioen Van Rijsselberghe pakt op het WK in Aarhus het goud. Voor de Texelaar is het zijn tweede wereldtitel na eerder in 2011 al een keer de winst gepakt te hebben.

Direct na de races op vrijdag ging Van Rijsselberge al ruim aan de leiding, maar leek Badloe, die tweede overall stond ook nog kans te maken op de wereldtitel. De mannen zouden het in de medalrace tegen elkaar opnemen om het goud. Het gedroomde scenario van de twee Nederlandse windsurfers en hun coach Aaron McIntosh. Maar door het terugdraaien van een redress voor Badloe, laat op vrijdagavond, kreeg Badloe alsnog een aantal punten op zijn totaal bijgeteld. Daarmee was het verschil tussen Badloe (75 pnt) en Van Rijsselberge (52 pnt) niet meer te overbruggen. Dorian van Rijsselberge flikt het opnieuw: hij pakt wederom het goud met nog een medalrace te varen.


Van Rijsselberge vertelt: “Je wil natuurlijk dat je over de finish komt en het duidelijk is. Niet dat je s’avonds laat te horen krijgt dat je wint omdat Kiran protesten heeft. Maar verder ben ik vooral heel blij. Ik had een goede week, niet uitzonderlijk goed, maar de resultaten waren prima. Ik vind het super dat Kiran net achter me staat. Dat is gewoon super bijzonder.”


Het gedroomde scenario van coach Aaron McIntosh en “zijn” mannen (een 1e en 2e plek op het WK) is nu binnen handbereik. Van Rijsselberge vervolgt: “Met zijn drieën zijn we zo'n hechte groep en hebben we zoveel kwaliteit. Kiran die onwijs gedreven is mij van de Spelen af te houden en omgekeerd. En Aaron om ons alletwee zo goed te maken dat we die perfectie kunnen nastreven.”

Kiran Badloe staat momenteel op zilver met 75 punten, maar het puntenverschil met de concurrentie is klein. Fransman Louis Giard staat momenteel op de derde plek met 80 punten, gevolgd door Pawel Tarnowski (POL) met 82 punten.