Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe wint bij rentree eerste wedstrijd olympisch testevent

Img 8334

Dorian van Rijsselberghe heeft zaterdag op succesvolle wijze zijn rentree gemaakt. De Nederlandse windsurfer won in het Japanse Tokio de eerste wedstrijd van het olympisch testevent in de RS:X-klasse.

Van Rijsselberghe: “Het was een enerverend dagje. De eerste race was echt top. Superspannend. Ik werd eerste, maar was wel heel diep gegaan om die eerste plek te bemachtigen. Dat heb ik gevoeld, de tweede en derde race, maar het was een mooie dag. Ik ben wel moe nu. Het is een tijdje geleden dat ik zo lang zo hard heb moeten varen, maar dit is eigenlijk de eerste serieuze wedstrijddag die ik heb kunnen doen sinds twee maanden. En dat voelt heerlijk.”

Waar Van Rijsselberghe sterk van start ging, kreeg Badloe (die als 4e over de eindstreep kwam in de eerste wedstrijd) te maken met een irritatie aan zijn rug, waardoor hij besloot niet verder te varen. Coach Aaron McIntosh legt uit: “We gaan hier even niets riskeren en geen onnodig risico nemen. Ons WK (in september, red.) komt eraan. Daar moeten we pieken." Van Rijselberghe maakte de dag wel af en finishte in zijn tweede en derde race als 16e en 9e. De tweevoudig olympisch kampioen staat na de eerste dag op de 6e plek in het algemeen klassement.


Resultaten: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/data/OG2020-_SAL_C74FA_SALMRSX.pdf

Photo: Sailing Energy