Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe in top 3 na tweede dag WC Enoshima

Dormo

Op dag twee van de World Cup in Enoshima klimt wereldkampioen Dorian van Rijsselberghe naar de voorlopig derde plaats in het klassement. 

Na het voor Van Rijsselberghe en Badloe met goud en zilver succesvol verlopen WK in Aarhus, begin augustus, zijn de windsurfers neergestreken in Japan voor hun laatste World Cup van het jaar. Van Rijsselberghe valt in Japan niet alleen op vanwege zijn prestaties maar ook door zijn nieuwe look. De Texelaar vaart rond met een klassieke snor.

Voorbereiding op Tokyo 2020
In 2020 zullen de Olympische Spelen op hetzelfde water gevaren worden. Voor Van Rijsselberghe is het leren kennen van de locatie dan ook het belangrijkste op dit moment. Van Rijsselberghe: "We staan er lekker bij na twee dagen hier op het olympisch water. Ik wil deze week gewoon lekker rondjes varen. De piek is al geweest dit seizoen, die lag echt in Aarhus op het WK. Hier gaat het voor mij niet om het resultaat, ik wil hier ervaring opdoen: lekker varen, goed blijven kijken en leren. Niet alleen op het water maar ook op de kant. Waar kan ik lekker eten, waar is de koffie goed, wat is de beste route naar de venue enzovoorts."

Van Rijsselberghe met snor
Opvallend is de nieuwe look, met snor, van de tweevoudig Olympisch kampioen. Van Rijsselberghe: "Haha mooi iedereen heeft het erover, laten we het voor nu houden op dare to be different! Misschien wordt het wel weer een nieuwe trend en laat ik hem staan. Al zal ik dat thuis nog wel even moeten overleggen!"


Klassement na dag 2

1. Kiran Badloe - NED - 18 punten
2. Mattia Camboni - ITA - 21 punten
3. Dorian van Rijsselberghe - NED - 22 punten

Voor de volledige stand klik hier.