Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe klimt richting koploper Badloe bij WK RS:X

Header dag2

Woensdag op de tweede wedstrijddag van het WK RS:X in het Australische Sorrento hebben Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe de spanning flink op weten te voeren. Dorian van Rijsselberghe klimt door een sterke reeks met een tweede, tweede en derde plaats naar de derde plaats in het algemeen klassement. Badloe vaart, net als een dag eerder, ijzersterk. Hij finisht één race als tweede en wint zijn twee laatste races van de dag. Badloe gaat voorlopig aan de leiding in het klassement. 

“Deze dag is heel goed verlopen”, vertelt Badloe. “Op de club moesten we eerst even wachten tot de wind wat afnam, maar uiteindelijk hebben we drie races kunnen varen onder uitdagende omstandigheden. Lekker survivallen. Harde wind, vlagerig en ruig, dus we hebben 3 keer lekker de baan over kunnen scheuren. Dat vinden we leuk!”

Na de eerste twee wedstrijddagen varen de mannen vanaf donderdag opgesplitst in een gold- en silver fleet. Voor het eerst dit WK zullen Badloe en Van Rijsselberghe in dezelfde fleet varen: “Vanaf morgen varen we in de gold fleet. Dan zitten we met z’n allen bij elkaar, dus dat wordt leuk. De punten liggen nog dicht bij elkaar, dus na morgen gaan we echt pas uitslagen zien. Ik heb er heel veel zin in!”

Van Rijsselberghe nog niet tevreden
Dorian van Rijsselberghe heeft zich op de tweede wedstrijddag goed weten te herpakken en zette een nette reeks bij de top neer: “Die eerste dag zit nog wel in mijn achterhoofd. Ik had het liever anders gezien, maar heb me goed herpakt en redelijke races gevaren. Ik ben nog niet helemaal tevreden. Zodra het geen eentjes zijn ben ik niet tevreden, dat is heel simpel." 

"De scherpte is er ook wel, maar er spelen een hoop dingen in mijn hoofd. Die dingen hebben met de toekomst te maken", aldus een enigszins cryptische Van Rijsselberghe tegenover de camera's van de NOS.

Ook Van Rijsselberghe kijkt uit naar het varen in de gold fleet: “Vanaf morgen varen we weer lekker met zijn allen. Alleen de sterke mannen. Dan gaat het er echt om draaien."

Hoekstra haalt gold fleet.
Na een mindere eerste dag waarin de twintigjarige Sil Hoekstra te maken had met materiaal pech in de eerste race. Surfte het Haagse talent vandaag met een 12e, 14e en achtste plaats naar de 23e plek in het overal klassement. Hoekstra: "De goldfleet was mijn doel vandaag dat is gelukt. Ik moest trouwens ook wel want de jongens (Van Rijsselberghe en Badloe red.) dreigde vanmorgen nog dat ik anders niet thuis mocht slapen de rest van de week."

Het wereldkampioenschap wordt donderdag hervat. Zowel voor donderdag als vrijdag staan er drie wedstrijden op het programma voor de gold fleet. Eén van deze resultaten mogen de deelnemers, als alle zes de wedstrijden worden gevaren, nog wegstrepen voorafgaand aan de afsluitende medal race op zaterdag. Deze medal race gaat om dubbele punten.

Uitslagen: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80300.1