Lifeofdorian

Nieuws

Allesbeslissende strijd om Olympisch ticket voor windsurfers Van Rijsselberghe en Badloe

Dorian vs kiran

Van 25 t/m 29 februari varen Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe samen met talenten Sil Hoekstra en Luc Schmitz het WK RS:X, in het Australische Sorrento. Behalve de strijd om de wereldtitel, barst ook een interne battle los. De strijd tussen de twee vrienden en trainingspartners Van Rijsselberghe en Badloe om een Olympisch startbewijs wordt in Sorrento beslecht. Degene die het hoogst eindigt op het WK in Sorrento wint het Nederlandse Olympische ticket voor Tokio 2020.

De Nederlandse RS:X-mannen kijken met gezonde spanning, maar vooral met veel nuchterheid naar de aankomende battle. In 2018 won Van Rijsselberghe het goud en Badloe het zilver én in 2019 waren de rollen omgedraaid, goud voor Badloe, zilver voor Van Rijsselberghe. De spanning is dus om te snijden, zou je denken, maar de mannen lijken het hoofd koel te kunnen houden: “Dit WK is net als alle andere WK’s, het belangrijkste moment van het jaar. Maar dit is wel de selectie natuurlijk”, vertelt Badloe. “Ik denk dat we met het niveau van ons allebei en de verwachtingen voor de week, beide voor de winst moeten gaan om de selectie te kunnen winnen.”

Van Rijsselberghe: "Dit is het moment waar we de afgelopen drie jaar met zijn allen naartoe hebben gewerkt. Kiran en ik moeten nu strijden om dat ene ticket. Ik weet dat ik het beste uit mijzelf moet halen om hem voor te blijven maar ik ben niet met hem bezig. Ik heb nog nooit op mijn tegenstanders gevaren, ik vaar altijd voor een plek. Vaak is dat: de eerste plek. Dat is deze keer niet anders. Het doel waar we samen met Aaron aan hebben gewerkt is duidelijk: laten zien dat wij de beste zijn. Het is daarnaast mooi als Sil (Hoekstra, red.) zijn progressie komende week kan laten zien. Maar uiteindelijk word ik alleen afgerekend op waar ik aan het einde van de week sta. Dat is het belangrijkste. Ik heb er zin in.”

De mannen, die geroemd worden om hun samenwerking, zijn voornemens deze samenwerking ook tijdens het allesbeslissende selectiemoment door te trekken. Badloe: “Dat is de kracht van mij en Dor; dat we ook tijdens het WK blijven samenwerken en dat we daarmee juist naar boven varen. We zien het ook niet echt als de ander helpen, maar meer als onszelf helpen. Voor ons is de samenwerking cruciaal om zo goed te kunnen varen.”

Wedstrijdschema RS:X
Dinsdag 25 februari t/m vrijdag 28 februari: Opening series
Zaterdag 29 februari: Medal race
Meer info:http://www.rsxclass.org/worlds2020/

Bron: https://www.teamnlzeilen.nl/