Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe vierde, Badloe behoudt koppositie bij WK RS:X

Dsc 0253

De strijd tussen de Nederlandse RS:X-windsurfers Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe lijkt tot aan het einde van het WK spannend te blijven. Kiran Badloe vaart de hele week al ijzersterk en voegt op donderdag twee overwinningen en een 11e plek aan zijn scorebord toe. Daarmee behoudt Badloe zijn eerste plek in het klassement. Van Rijsselberghe heeft het iets lastiger, maar blijft in de buurt van Badloe. Hij vaart een 25e, derde en vijfde plek en staat voorlopig vierde overall. Met nog 3 fleet races te gaan voor de medal race van zaterdag zullen de mannen vrijdag op scherp moeten staan, en blijven staan.

Van Rijsselberghe: “Als je voorin mee wil varen dan heb je alle beetjes nodig”
Dorian van Rijsselberghe begon zijn dag minder voortvarend. Hij kwam zijn race als 25e over de finish. Zijn tweede en derde race als derde en vijfde.

Van Rijsselberghe: “Deze dag was een beetje apart. De eerste race was een shocker, tweede race wat beter en derde race ook wel oke. Ik heb alleen wat moeite met mijn snelheid te vinden dus dat is niet lekker. Dat is gewoon lastig en als je voorin mee wil varen. Dan heb je alle beetjes nodig. Ik probeer goede races te varen, tactisch, en dan kom ik redelijk mee. Hier en daar een hoekje afsnijden en dan kom ik voorin te zitten, maar die echte hyperspeed is nog niet gevonden.

Toch houdt ook Van Rijsselberghe het hoofd koel: “We moeten gewoon rustig door blijven gaan. Het is nog niet voorbij.” Kijkend naar Badloe vertelt hij: “Het was een mooie dag en ik ben ook blij om te zien hoe goed Kir aan het varen is. Dat maakt me trots!”

Badloe: “Heel blij dat ik twee races op mijn naam heb kunnen schrijven” 
Kiran Badloe schiet over het water van Sorrento en wint de 1een laatste race van de dag. De tweede race finisht hij 11e, nadat hij viel tijdens een gijp: ”Wat een dag, lekker! De starts gingen wat moeizamer vandaag nu we in de gold fleet varen, dus dat was wel even tricky af en toe. Maar al met al een lekker dagje. Een keer was ik er niet helemaal bij en ging ik onderuit in de gijp, maar ik wist snel de knop om te zetten en werd ik toch nog 11e. Dat verraste mij wel in positieve zin. Andere twee races heb ik superlekker kunnen varen, lekker gebattled met alle gasten. Dus ben wel heel blij dat ik twee races op mijn naam heb kunnen schrijven.

Badloe lijkt rustig te blijven onder de druk van de battle om het Olympisch ticket: “Morgen weer drie races varen en ik heb er zin in. Als ik mij lekker in mijn vel voel dan gaat het presteren ook goed. Dus dat proberen we er nu ook gewoon in te houden. Geen druk creëren als het niet nodig is!”

Tussenstand overall klassement na dag 3
1. Kiran Badloe, NED, 11 punten.
2. Pawel Tarnowski, POL, 36 punten.
3. Shahar Zubari, ISR, 37 punten.
4. Dorian van Rijsselberghe, NED, 38 punten.