Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe wint Copa Brasil

3765.650.rio test event 2015.dorian2

Team Delta Lloyd windsurfer Dorian van Rijsselberge wint op 20 december de Copa Brasil de Vela in Rio de Janeiro. Ook Annemiek Bekkering en Annette Duetz pakten het goud in de 49erFX klasse. De zeilers en surfers van Team Delta Lloyd bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus 2016. De Copa Brasil was de laatste mogelijkheid om voor de Olympische Spelen wedstrijduren te maken in de Guanabara baai.

Dorian van Rijsselberge gaf de volgende reactie: "Ik ben blij met de overwinning. Het was voor mezelf een redelijke week. Dat klinkt niet echt happy. Maar het was ook geen overtuigende overwinning. Kortsamengevat: ik was het minst slecht van iedereen. Positief is dat ik er de hele week wel bovenop ben gebleven, daar ben ik heel blij mee. En de laatste medalrace was gewoon goed. Van start tot de finish op kop gevaren.”

Ook het team van Annemiek Bekkering en Annette Duetz pakken het goud
In de spectaculaire 49erFX-klasse werd Nederland in Rio alleen vertegenwoordigd door Bekkering en Duetz. Het Magic Marine Team van Nina Keijzer en Claire Blom gaf de voorkeur aan de wereldbekerwedstrijden in Miami in januari 2016, gevolgd door het WK in februari 2016 op het Noord-Amerikaanse continent.

Keijzer en Blom hebben de nationale selectie in deze klasse al gewonnen. Tevens zijn ze in het bezit van een halve NOC*NSF kwalificatie op naam. In het voorjaar van 2016 hebben ze nog twee kansen om te voldoen aan de eis van NOC*NSF om zich definitief te kwalificeren op naam voor deelname aan de Olympische Spelen. Dat kan tijdens de Wereldkampioenschappen in Clearwater (USA) of tijdens de Wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyères.

Uitslagen:

  • Rijsselberge 1e RS:X
  • Bekkering / Duetz 1e 49erFX
  • Bouwmeester 4de Laser radial op gelijke punten met nr 3
  • Kyranakou / Van Veen 9de in 470 klasse vrouwen
  • Mulder / De Koning 21ste in Nacra17 (niet alle wedstrijden uitgevaren vanwege herstel gebroken sleutelbeen De Koning)
  • Heiner 21ste Laserklasse
  • Van Schaardenburg 25ste Laserklasse
  • Lilian de Geus 9de RS:X vrouwen