Lifeofdorian

Nieuws

WK RS:X 2015: Van Rijsselberghe klimt plaats in klassement

3514.wk rsx 2015.dorian2wk2015

De Nederlandse windsurfers van de Delta Lloyd Kernploeg kampen, ook op dag twee van het WK, met weinig wind. De Geus, Badloe en Van Rijsselberge doen het naar omstandigheden redelijk maar moeten voorlopig hun meerdere erkennen in de lichtweer-specialisten uit bijvoorbeeld China en Frankrijk. Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe staan respectievelijk 11de en 12de. Er staan nog zeven races op de agenda, heel veel wind wordt er niet verwacht deze week. 

Pompen of verzuipen
Indien de wind onder ongeveer acht knopen (2-3 beaufort) blijft dan moeten de windsurfers hun eigen wind creëren door met hun zeil te pompen. Dat vergt enorm veel kracht en uithoudingsvermogen. De Nederlandse surfers zijn van oudsher beter in omstandigheden waarbij het surfboard kan planeren.

Jacco Koops: "We willen de beste allrounder zijn"
Jacco Koops, de coach van Lilian de Geus, gaf de volgende reactie: “Lilian vecht zich er goed door heen. Het zijn geen eenvoudige omstandigheden. Lilian is meer een allrounder dan lichtweerspecialist. We merken wel dat we nog een stap moeten maken om aan te haken bij de wereldtop in lichtweer. Maar we moeten, met het oog op Rio, vooral de beste allrounder blijven.”

Koops is heel tevreden over de progressie van De Geus. “Lilian heeft veel geleerd op het olympische testevenement in augustus. We weten dat we een stap erbij moeten doen. Fysiek, strategisch, tactisch en ook qua lichtweer. Maar Lilian leert heel snel. En vergeet niet, al haar concurrenten op dit WK in de top zes hebben al grote toernooien gewonnen, van EK’s, WK’s tot de Olympische Spelen.”

 Foto Jesus Renedo/ Oman Sail