Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe zesde na dag twee EK Palma

Img 6880

Tijdens de tweede wedstrijddag van het EK RS:X-windsurfen konden de windsurfers maar gedeeltelijk in actie komen wegens weinig wind. 

De RS:X-mannen voeren 2 races. Dorian van Rijsselberghe voer in de eerste race van de dag naar een twaalfde plaats maar kreeg een +15% penalty van de jury. Van Rijsselberghe: "Het was een dag met veel wachten, eerst op de kant daarna op het water. We varen in twee velden tijdens deze kwalificatiedagen. Ik zat vandaag in het tweede veld. Ik was op de coachboot aan het wachten tot wij gingen starten maar zat eigenlijk meer te kijken wat er in het eerste veld gebeurden. Met nog vier minuten tot de start te gaan kwam ik erachter dat de startprocedure al onderweg was. Toen zat ik dus nog op de coachboot, dat mag niet en daar heb ik een straf voor gekregen."

Van Rijsselberghe krijgt daardoor 19.8 ipv 12 punten en staat naar twee dagen en vijf races op de zesde plaats in het klassement. Trainingspartner Kiran Badloe wint zijn eerste race van de dag en komt in zijn tweede race als vierde over de finishlijn. Daarmee klimt hij naar de derde plek overall. 

Voor alle resultaten en het volledige klassement: http://2019rsxeuropeans.sailti.com/en/default/races/race-resultsall
Voor het Europese klassement selecteer je "Men Europeans"

Photo: Sailing Energy