Lifeofdorian

Nieuws

Volg het windsurfen in Rio

Rio

De wedstrijden in Rio de Janeiro voor de RS:X klasse worden gevaren van maandag 8 augustus t/m zondag 14 augustus. Voor Dorian van Rijsselberghe staan er elke wedstrijddag drie races op het programma. Zondag 14 augustus is de medal race. 

Via de website van World Sailing kunnen de wedstrijden live worden gevolgd via een 2D tracker, een 3D tracker, je vindt er een competition status screen en alle mark roundings. Op de website van Rio 2016 staan ook de uitslagen snel en goed vermeld en kun je per dag de wedstrijdtijden vinden. Verder houdt Topzeilen je op de hoogte via hun Twitter kanaal en de website Zeil voor goud

Voor maandag 8 augustus, dinsdag 9 augustus, donderdag 11 augustus en vrijdag 12 augustus staan er drie wedstrijden gepland op de volgende tijden:

Maandag 8 augustus: RS:X heat 1,2,3, vanaf 18:05 (NL tijd)
Na de eerste dag staat Dorian met een vijfde, derde en eerste plaats op positie twee in het klassement, achter de Engelsman Nick Dempsey. 

RS:X men na dag 1
1. Nick Dempsey, GBR, 2 pnt. 
2. Dorian van Rijsselberge, NED, 4 pnt. 
3. Vyron Kokkalanis, GRE, 4 pnt.

Dinsdag 9 augustus: RS:X heat 4,5,6 vanaf 18:15 (NL tijd)

RSX: men na dag 2 en rustdag
1. Nick Demspey, GBR, 9 pnt.
2. Dorian van Rijsselberghe, NED, 10 pnt.
3. Piotr Myszka, POL, 16 punten.

Lees ook: Van Rijsselberghe dichterbij Dempsey na rustdag

Beluister het interview met Adriaan van Rijsselberghe van donderdag 11 augustus.

Donderdag 11 augustus: RS:X heat 7, 8 en 9, vanaf 18:05 (NL tijd)

RS:X mannen na 9 races
1. Dorian van Rijsselberge, NED, 16 punten
2. Nick Dempsey, GBR, 24 punten
3. Piotr Myszka, POL, 29 punten


Vrijdag 12 augustus: RS:X heat 10, 11, 12

Van Rijsselberghe al zeker van goud
Van Rijsselberge wint vrijdag twee van de drie races en finisht in de derde race van de dag als zesde. Genoeg om zijn voorsprong op de nummer twee in het klassement, de Brit Nick Dempsey, uit te breiden tot 21 punten. Met alleen de medalrace (tussen de beste tien van het veld om dubbele punten) nog te gaan is Dorian van Rijsselberge niet meer in te halen. De Brit Nick Dempsey, zilveren medaillewinnaar van Londen 2012, is ook al verzekerd van het zilver.


Zaterdag 13 augustus: Rust/Reservedag

Zondag 14 augustus: RS:X Medalrace

Goud voor Van Rijsselberghe

Dorian schrijft tijdens de Olympische Spelen geen blogs, hij wil zich op de Spelen echt met één ding bezig zijn en daar van genieten: windsurfen! Elke dag belt Aron Zeeman met Dorian zijn broer Adriaan om hen het hemd van het lijf te vragen. Deze interviews zijn te beluisteren via Soundcloud