Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Boer zoekt Vrouw, het keek lekker weg

Dorlis

Ik heb dit seizoen Boer zoekt Vrouw Internationaal meegekeken. Dat vond ik wel leuk, ik kreeg de uitzending een paar dagen eerder te zien om mijn mening te geven over de kansen van de vrouwen en de mogelijke relaties. Laat dat maar aan Dor over, dachten ze, want die is goed in langeafstandsrelaties – mooi scrabblewoord.

Zondag zag ik ze met zijn vijven staan: Olke, Riks, Herman, David en Marc. Het was de enige uitzending die ik niet tevoren zag. Met als grootste verrassing Riks en Olke die beiden tóch met een vrouw op de proppen kwamen. Ik neem aan dat het de gelukkigste Boer zoekt Vrouw tot dusver was, iedereen blij.

En als iedereen blij is, ga ik niet zeuren. Ook al weet ik niet of de verliefde Herman met zijn nieuwe kapsel nog wel authentiek is. Dat vorige was misschien wat suf, maar het stond hem en hij was meer Herman dan met deze modekuif en dito opgeschoren nekkie. Maar ok, Herman is van Fleur en het gaat er om dat zij het leuk vindt.

Al met al dus puur geluk op die boot daar in Rotterdam. Zelfs Olke, die iets te geforceerd zijn vrouw naar Amerika wilde halen ('wanneer kan je komen?') en daarmee eigenlijk in één klap zijn twee vrouwen verspeelde, glom. Waar ik verwachtte dat hij deze uitzending vooral zou jammeren dat hij teleurgesteld was, stond hij de hele tijd te lachen.

Later bleek waarom. De slimmerd had nog ergens een briefje liggen, en nog wel van iemand die bij hem in de buurt woonde, hé! En dat voelde gelijk goed, hé! Ze hebben het nu heel gezellig, hé! Mijn vraag: hoe weet zo'n Amerikaanse dat Olke aan een datingprogramma meedoet? Onopgehelderd.

De grote bonk zit geramd, de kleine ook, bleek. De gevoelens van Riks voor de Heer leken lange tijd de aanwezigheid van een dame in de weg te staan. Hij liet zelfs Marit lopen, een leukerd waar heel veel andere mannen waarschijnlijk flink hun best voor zouden doen. Riksie niet.

Die zat stiekem tijdens de citytrip aan iemand anders te denken, die hij al kende. Een dame uit de buurt daar in Canada. Dus terwijl wij vanuit Nederland Riks wel naar Mooie Marit toe wilden schreeuwen, zat de Drent met zijn kop heel ergens anders. En ja hoor: die vrouw paste ook heel goed in zijn kerkgemeenschap. Zou er dan toch een hogere macht bestaan? Riks vindt van wel.

En dan David. Die vindt alles gezellig. Aanvankelijk waren zijn leukste gesprekken met de presentatrice van BZV, uit zijn vrouwen kon hij maar niet kiezen. Aan het einde wilde je bijna zijn mond dichtplakken om te voorkomen dat hij het maar bleef zeggen: 'Ik vind jullie allebei hartstikke leuke meiden'. Dat wil een aanstaande vrouw niet horen, Daaf!

Maar ach, ook dat kwam goed. En over Marc heb ik me nooit zorgen gemaakt. Deze good looking dude haalde uit een kleine duizend brieven precies zijn Annekim uit Zambia naar boven. Een slimme jongen, goeie gozer. Misschien wat sceptisch en eigenwijs, maar op Texel zijn dat deugden, niks mis mee. En Annekim is geweldig, toch?

Duuussssss

Dat was Boer zoekt Vrouw. Voor mij was het heerlijk om met de Nederlandse cultuur in aanraking te zijn. Soms keek de vrouw van deze Nederlandse boer mee, mijn eigen model, zeg maar: Sasha. Ik heb haar veel moeten uitleggen, maar dat die vijf uiteindelijk verliefd stonden te glunderen, dat vond ze mooi. De liefde is universeel, nietwaar?

En of ik het allemaal goed voorspelde? Olke en Riks natuurlijk niet, maar Herman, David en Mark en hun vrouwen had ik aardig in de smiezen.

Voor wat het waard is: het ga ze allemaal goed!Dorian

Archief