Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Een beetje pijn is fijn, dus haal ik liefst Aichen in huis

Img 2580

Het is zeker niet zo dat ik na het test event in Rio als een Sombermans voor me uit zit te kijken, maar echt blij met wat daar is gebeurd, ben ik natuurlijk niet. En er hoeft al helemaal niemand tegen me te zeggen dat achtste worden voor menigeen geweldig zou zijn. Als we meedoen voor het meedoen, gaan we stoppen. Dan zijn er veel nuttigere zaken waar ik mijn tijd aan kan besteden.

Dusssssss

Met mijn coach Aaron heb ik alle races geanalyseerd. De slotsom is dat het aan mij ligt, aan niets anders. Ik miste in veel races net dat ene moment, had misschien een goede, maar geen winnende start, miste een windvlaag, besliste net even te vroeg, of net even te laat overstag te gaan... steeds was het één moment, één beslissing, iedere race was er één dingetje niet goed.

De snelheid was ok, mijn kop zat goed, ik wilde graag hard gaan, maar Aaron en ik hebben tegen elkaar gezegd dat we dus nóg meer moeten doen. Heel hard werken. Het liefst train ik de komende ook met Aichen Wang, de Chinese winnaar van het test event. Begin dit jaar trainde ik al met hem in Nieuw-Zeeland, die gast is zó ongelooflijk hard voor zichzelf. Echt een Chinees: als niemand zegt dat-ie moet stoppen, gaat hij door.

Relaxte gozer, topvent, altijd vrolijk, supergrappig. Hij heeft een avond chinees voor ons gekookt, stond-ie in de keuken tekeer te gaan alsof zijn leven er van afhing. Echt 'to the limit', met alles. Hij doet al mee vanaf Beijing 2008, maar mag nu meer zijn eigen programma regelen en heeft als coach de kampioen van die Spelen, Tom Ashley. De Chinese discipline en 'the free spirit of the West' komen nu samen in die makker. Béng!

We hebben elkaar wel wat te bieden, hij is beter met weinig wind, ik met veel. Maar Aichen heeft me er vooral weer eens op gewezen dat je dus nooit te veel doet. Net als bij schaatsen, fietsen en hardlopen is er ook in het windsurfen geen limiet aan fitheid. Mijn polsbreuk heeft me drie maanden gekost dit jaar, ik zal dus meer moeten doen om op beslissende momenten fitter te zijn en dan beter te kunnen denken, slimmer te beslissen.

Tot 17 oktober, de WK in Oman, ga ik hard trainen. Het jaar is halverwege, we zijn nog niet verloren, haha. Met of zonder Aichen, ik ga er alles uit pompen om daar weer vooraan te varen. 'Beloofd Dorian?' Beloofd!

Dorian     

Archief