Lifeofdorian

Dorian's Blog

​Even een vlag plaatsen in Rio de Janeiro!

Img 1458

Het is een beetje het jaar van de toernooien. Aan alles merk je dat de schema's die ik met mijn coach Aaron maakte, richting Rio gaan. Over dertien maanden gebeurt het daar en ik ben erbij. Dat geeft een lekker gevoel, maar het is niet iets om me in te wentelen. Meedoen is niet genoeg, we gaan voor het hoogst haalbare.

En dus was het nodig om in een van de mooiste gebieden van Canada een dag of negen te gaan mountainbiken. Ook al hadden ze daar net wat bosbrandjes gehad en was er het een en ander aan gebieden afgesloten, onze gids Max Plaxton, tot begin dit jaar nog 'pro', wist er nog aardig wat tandenbrekers uit te persen.

Dat ik nooit mountainbiker wordt, staat inmiddels wel vast. Het gaat zo lekker omdat het niet hoeft. Zodra het een wedstrijd wordt, ga ik te ver. Dan komt er weer een boom, zoals een half jaar geleden, of een struik, weet ik veel... gewoon niet doen.

Nu zit ik met Aaron en de boys in Laguna Beach, waar we lekker wat afvaren, vorm en kracht opdoen. Ik schreef het al, het is het jaar van de toernooien. In augustus het pre-olympisch toernooi in Rio de Janeiro, dan in oktober het WK in Oman en daar vrijwel op aansluitend de World Cup Final in Abu Dhabi. Lekker veel knokken.

In Abu Dhabi varen we met de top 40 tegen elkaar, dus gewoon de besten van de wereld. Niks blauwe en gele vloot, direct er bovenop, bwáám! Dat bevalt mij denk ik beter dan tussen al dat geneuzel door varen tijdens de eerste dagen zoals het nu altijd gaat. Lang verhaal kort: de ISAF heeft goed naar me geluisterd, haha.

Voor de Family People onder ons: het gezinnetje gaat lekker, Sas voelt zich hartstikke goed, Lise slaapt als een Rus, doet het ook allemaal prima, alleen: misschien moeten we ons huis uit. De eigenaar heeft besloten het te gaan verkopen. 

Even afwachten hoe zich dat allemaal ontwikkelt, op zich zitten we hier goed in Laguna Beach (Google maar wat plaatjes), maar er kunnen dingen gaan veranderen.

De meeste mensen hebben nu vakantie, zelf heb ik in september wat vrije weken. Geniet er van jongens, de volgende keer dat ik wat stuur zit ik in Rio. En dat is toch echt de plek waar ik het alvast wil laten zien... als een soort voorbode, een vlag plaatsen. Zelfde plek, zelfde wind, zelfde water... maar dan één jaar eerder alvast.

Dorian  

Archief